Sfaturi utile pentru a nu cădea pe gheaţă

Gerul care urmează după ninsoare nu ne-a scutit nici de data aceasta. Astfel încât porţiuni mari de gheaţă s-au format pe trotuare şi pe carosabil. Acest fenomen este periculos pentru că poate conduce la accidentări. Vă oferim 6 sfaturi utile pentru a evita alunecarea şi căzutul pe gheaţă:

1. Încălţămintea potrivită. Este indicat să porţi încălţăminte cu talpă cauciucată, care are rizuri, de tipul bocancilor. În niciun caz nu te încălţa cu cizme sau cu ghete cu tocuri, pentru că te vor dezechilibra.

2. Mersul. Fii atent pe unde mergi! Deseori este greu să sesizezi unde sunt porţiuni îngheţate pe sub zăpadă, care nu sunt vizibile. Pe timp de iarnă ar trebui să mergi mai încet şi să te concentrezi la fiecare pas. Nu te grăbi şi nu alerga după mijloacele de transport.

3. Mâinile. Nu ţine mâinile în buzunare. Te poţi ajuta cu mâinile în momentul în care cazi. De asemenea, este indicat să porţi mănuşi, astfel nu îţi vei răni palmele.

4. Îmbrăcăminte comodă. E important să te îmbraci gros, însă, atenţie, trebuie să ai şi libertate de mişcare.Dacă hainele sunt uşoare este în ordine. Dacă eşti înfofolit, corpul e încordat, iar riscul de a aluneca este cu atât mai mare. Uită-te şi pe unde mergi! Fularul, căciula şi gluga nu trebuie să-ţi acopere toată faţa, astfel încât să nu vezi pe unde calci.

5. Trepte. Atunci când cobori sau urci trepte îngheţate, ţine-te de balustradă. În cazul în care nu există aşa ceva, păşeşte cu foarte mare atenţie.

6. Alunecuş în pantă. Dacă trebuie să urci o suprafaţă în pantă, care arată că un derdeluş, alege porţiunea cu cele mai multe denivelări, pentru a-ţi sprijini piciorul de ele.