Severin: Ar fi tragic să ni se impună, prin referendum anticristic, scoaterea iertării creştine în afara legii

Adrian Severin la DNA
Adrian Severin la DNA (Epoch Times România)

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin s-a arătat extrem de nemuţumit de referendumul pe justiţie demarat de preşedintele Klaus Iohannis.

"După ce, prin boicot anticristic, s-a invalidat referendumul asupra familiei creştine, ar fi tragic să ni se impună, prin referendum anticristic, scoaterea iertării creştine în afara legii", a scris Adrian Severin, pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă postare scurtă, fostul lider PSD a lansat un atac dur la adresa preşedintelui României.

"Ceea ce mă supără cel mai mult la Klaus Iohannis nu sunt prostia sau opţiunile politice rele, ci provincialismul şi neomenia. Prin ele a devorat energia pozitivă a naţiunii", a afirmat Adrian Severin.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, joi, cele două întrebări la care românii sunt chemaţi să răspundă la referendumul naţional pe justiţie din 26 mai:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Reamintim, de asemenea, că Adrian Severin, alături de alţi trei colegi europarlamentari de alte naţionalităţi, a fost ţinta unui scandal răsunător în primăvara lui 2011, după ce reporterii de la Sunday Times au prezentat dovezi video că cei patru s-au arătat dispuşi să intervină în Parlamentul European (PE) în ceea ce priveşte unele legi, în schimbul unor sume de bani.

Pretinzând că sunt reprezentanţi ai unor corporaţii, reporterii sub acoperire au încercat să "cumpere" serviciile unor europarlamentari, cărora le-au promis sume consistente de bani, pentru a le susţine interesele în PE. Severin a fost unul dintre politicienii care s-au lăsat cumpăraţi de falşii corporatişti, contra sumei de 100.000 euro/anual, plus 4.000 de euro/zi, pentru fiecare zi în care ar fi susţinut interesele acestora în PE.

Pe parcursul documentării rechizitoriului DNA în dosarul Severin, unul dintre jurnalişti a declarat că, la baza acţiunii lor "sub acoperire", a stat suspiciunea că în Parlamentul European (PE) există "lobbyşti" care influenţau excesiv activitatea instituţiei.

Ulterior, Severin a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul deschis ca urmare a dezvăluirilor, însă el a continuat să susţină în spaţiul public că este nevinovat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne