Serviciul unic de urgenţă 112, pregătit pentru lansare în R.Moldova

După activarea numărului unic pentru apelurile de urgenţă 112, numerele 901, 902 şi 903 vor funcţiona în paralel, până la sfârşitul lunii iunie, când toate apelurile vor fi redirecţionate la 112, anunţă Executivul de la Chişinău.
Serviciul 112 lansat în R. Moldova (gov.md)
Ştefan Sârbu
22.03.2018

Serviciul unic de urgenţă 112 este pregătit pentru lansarea care va avea loc săptămâna viitoare la Chişinău. Potrivit Guvernului moldovean, principalul avantaj al numărului unic ar fi reducerea timpului de reacţie în cazurile de urgenţă, fiind posibilă intervenţia mult mai rapidă, dar şi coordonată a serviciilor specializate.

Până în prezent a fost dotat sediul, instalat sistemul informaţional şi elaborate materialele de identitate vizuală a serviciului. Au fost angajaţi prin concurs 38 de operatori care au fost instruiţi, în prezent cursurile continuând pentru dispecerii Inspectoratului General de Poliţie şi ai Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Prespitalicească.

De asemenea, urmează să fie perfecţionată soluţia de localizare a apelurilor, în comun cu Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) şi operatorii de telefonie mobilă, urmând să fie asigurate date cât mai extinse şi exacte.

De menţionat că pe parcursul anului trecut, serviciile specializate au preluat 2,7 milioane de apeluri, cu circa 10% mai multe decât în anul 2016. După activarea numărului unic european pentru apelurile de urgenţă 112, numerele 901 (serviciul pompieri), 902 (poliţia) şi 903 (asistenţa medicală urgentă) vor funcţiona în paralel, până la sfârşitul lunii iunie 2018, când toate apelurile vor fi redirecţionate la 112.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor