Serviciul Antigrindina a prejudiciat statul cu 178.000 lei

Epoch Times România
04.08.2011

Lista autoritatilor care au prejudiciat bugetul de stat continua cu Serviciul Antigrindina. Astfel nu doar grindina aduce prejudicii, dar si Serviciul Antigrindina, considera Ministerul Agriculturii si Agentia pentru Interventii si Plati.

Potrivit auditului Curtii de Conturi in 2010, Serviciul Antigrindina a disponibilizat 135 de angajati. Prin urmare, asa cum prevede legea, autoritatea a fost nevoita sa plateasca angajatilor concediati indemnizatii. Suma achitata a fost de 178 de mii de lei.

Lucrurile nu ar fi iesit din reglementarile legale daca dupa doua luni de la disponibilizarile in masa si, respectiv de la achitarea indemnizatiilor, Serviciul Antigrindina nu i-ar fi reangajat pe majoritatea celor demisi, afirma Curtea de Conturi.

Seful Serviciului Antigrindina se justifica, insa, declarand ca nu el a decis diponibilizarile in masa ci, ministrul agriculturii de atunci, Valeriu Cosarciuc. Cat priveste reangajarea, Ion Garaba sustine ca a apelat la oamenii cu experinta.

Ministeul Agriculturii lasa sa se inteleaga ca este nemultumit de activitatea Serviciului Antigrindina si nu exclude ca autoritatea ar putea fi lichidata.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor