Şerban Nicolae: "Iohannis se află în afara Constituţiei. Nu pot să-i fac educaţie la vârsta asta"

Şerban Nicolae
Şerban Nicolae (Epoch Times România)

Senatorul PSD Şerban Nicolae l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că a încălcat Constituţia după ce preşedintele a respins remanierea solicitată de premierul Viorica Dăncilă, şi a invitat-o pe şefa PSD să meargă cu Guvernul la vot în Parlament.

„Iohannis se află în afara Constituţiei. O să afle că nu există în Constituţie mesaje transmise premierului prin intermediul conferinţei de presă. Nu pot să-i fac educaţie la vârsta asta.

A încălcat Constituţia când a refuzat să numească interimarii. Dacă citea Constituţia ar fi văzut că era obligat. A inventat somaţia publică prin care guvernul să îşi verifice periodic susţinerea parlamentară - este şi neconstituţional, este şi ilogic. Nu preşedintele controlează Guvernul, ci Parlamentul.

Nu admit faptul că se joacă cu instituţiile statului şi cu Constituţia”, a declarat Şerban Nicolae, citat de Aktual24.ro, după declaraţia lui Iohannis.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că respinge remanierea solicitată de premierul Viorica Dăncilă şi i-a cerut acesteia, din nou, să meargă să ceară vot Parlamentului pentru guvernul ei.

"Am primit o corespondenţă de la doamna Prim-ministru ieri după-amiază. Doamna Prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală. Îmi solicită acolo doamna Prim-ministru eliberarea din funcţie a unor miniştri, a unor interimari, şi numirea a şase miniştri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită şi o refuz clar! Dar, în acest context, daţi-mi voie să explic un pic cum am ajuns aici. Am primit o astfel de solicitare de remaniere la sfârşitul lui august, iar la câteva ore după ce primisem solicitarea de remaniere, partidul ALDE a anunţat public că părăseşte coaliţia de guvernare. În aceste condiţii, Constituţia solicită explicit un vot din partea Parlamentului în situaţia în care se înlocuiesc miniştrii. Această chestiune este foarte clară, drept pentru care, la momentul respectiv, am refuzat remanierea solicitată", a declarat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne