Senatul decide: Condamnaţii penal pot candida pentru a-i reprezenta pe români în Parlament

Acum două săptămâni, comisia juridică a Senatului a dat raport de respingere proiectului care le-ar fi interzis condamnaţilor penal să candideze pentru funcţia de preşedinte al României. Astăzi, plenul Senatului a respins şi proiectul care ar fi introdus o interdicţie similară pentru cei ce aspiră la statutul de parlamentari.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Plenul Senatului a respins luni cu majoritate de voturi proiectul de lege iniţiat de senatoarea PNL Alina Gorghiu care prevede interdicţia de a candida pentru Camera Deputaţilor sau Senat a persoanelor care au suferit condamnări penale definitive, relatează Hotnews.

Respingerea iniţiativei vine la scurt timp după ce comisia juridică a Senatului a respins şi proiectul prin care PNL şi USR cereau ca persoanele condamnate definitiv să nu poată candida la funcţia de preşedinte al României.

Pentru ambele proiecte, Senatul este prima cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Reamintim în context că cetăţenii au cerut în repetate rânduri, în timpul numeroaselor proteste stradale, plecarea persoanelor cu probleme penale din funcţiile de demnitate publică. De altfel, punctul 8 al Proclamaţiei România 2017 +, document emanat de protestele anti-OUG 13 prevede: Fără penali în demnităţile şi funcţiile publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne