Pragul pentru abuz în serviciu. Comisia lui Iordache, pregătită să "tranşeze" problema

Sute de mii de oameni au ieşit astă-iarnă în stradă, cerând Guvernului să nu legalizeze hoţia din banul public punând prag pentru abuz în serviciu. După ce, atunci, a dat pasul în spate, ulterior, PSD/ALDE şi-au continuat demersurile, problema urmând să fie acum "tranşată" în Parlament.
Florin Iordache
Florin Iordache (Mihut Savu / Epoch Times)

Comisia parlamentară specială privind domeniul justiţiei va definitiva săptămâna viitoare textele propunerilor de modificare a Codul penal. Una dintre acestea vizează exploziva chestiune a abuzului în serviciu căruia politicienii puterii încearcă din iarnă să îi pună prag. Potrivit lui Iordache, referitor la abuzul în serviciu, sunt două variante, una de a se impune un prag minimal, iar alta care presupune redefinirea infracţiunii.

"Săptămâna viitoare, într-o şedinţă a comisiei, să luăm în dezbatere şi prin vot să tranşăm cele trei legi care vizează Codul penal, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă, cu propunerile care au venit din partea colegilor", a declarat Iordache, citat de Hotnews, în şedinţa comisiei.

Iordache a mai anunţat că a primit din partea Uniunii Naţionale a Judecătorilor un studiu comparat referitor la abuzul în serviciu şi în acest studiu ca o concluzie sunt două chestiuni: "fie discutăm de introducerea unui prag minimal, fie discutăm de o redefinire a infracţiunii."

Ulterior, Iordache le-a precizat jurnaliştilor că o variantă vizează stabilirea unui prag, iar alta se referă la "stabilirea unui folos". "Adică, dacă nu există un folos, nu există un abuz", a subliniat Iordache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne