Tudose anunţă creştere economică record. A urmat un "festival" de comentarii sarcastice pe Facebook

La scurt timp după "Revoluţia Fiscală" care a scos din nou românii în Piaţa Victoriei, premierul Mihai Tudose a anunţat o "creştere economică record" şi a dat asigurări că, de fapt, măsurile economice contestate vor produce efecte pozitive pentru România.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Mondială au revizuit în creştere evoluţia economiei româneşti pentru acest an, vom avea o creştere economică record, a transmis joi seară, pe pagina sa de Facebook, premierul Mihai Tudose.

"Comisia Naţională de Prognoză arată că vom avea o creştere economică record de 6,1% şi tindem să credem că vom îndeplini prognoza dată de Comisie. Cel mai important lucru este ca această creştere economică să se vadă în buzunarele românilor şi suntem pe drumul cel bun. Potrivit INS, puterea de cumpărare a câştigului salarial mediu net a crescut cu 14% în august 2017 faţă de august 2016, iar pensia medie de asigurări sociale a înregistrat o creştere cu 15% faţă de august 2016", a declarat Tudose.

În acelaşi timp, premierul i-a asigurat pe români că "Revoluţie Fiscală" - care a nemulţumit societatea civilă, patronatele, sindicatele, opoziţia şi pe preşedintele Klaus Iohannis - va produce de fapt efecte pozitive.

"Măsurile fiscale adoptate ieri sunt sustenabile şi vor produce efecte pozitive pentru România, inclusiv pensii mai mari. Vă asigur că vom avea suficienţi bani pentru a ne îndeplini atât programul social de creştere a veniturilor cetăţenilor, cât şi investiţiile în infrastructura rutieră, sănătate şi educaţie. Nu ne lăsăm impresionaţi de cei care vor doar să scoată banii din România. Fac profit pe contribuţia românilor, au venit în România pentru mediul de afaceri favorabil, atunci să ne respecte, pentru că şi noi îi respectăm! Fac profit aici, atunci să plătească aici!", a precizat Tudose.

Festival de comentarii sarcastice

Pe lângă mesajele de susţinere, postarea lui Tudose a stârnit şi un adevărat "festival" de comentarii sarcastice din partea internauţilor. Vă prezentăm mai jos o mică selecţie:

"Tare inconştient eşti mai Terente. Să te lauzi tu cu o creştere economică bazată strict pe consum şi cu miliarde împrumute doar în primele 10 luni e ca şi cum te-ai împuşca singur în picior. Dar e bine, când o să ne dăm seama că suntem în groapă o să fie prea târziu. De abia aştept ziua aia!"

"Mişule, iar ai băut de la câini? Toate preţurile cresc, gaz nu e, euro se duce hohoho, dar tu ai creştere."

"Wow... dle Tudose ... e Guvernul pregătit să primească afluxul de americani, britanici, nemţi şi scandinavi care deja au pornit spre acest Pământ al Făgăduinţei? ...unde îi cazăm fraţi români? ... (...) puterea aia de cumpărare e cu 14% mai mare când "e" magazinele închise... Când "deschide"... e jale mare prietene... dar lasă că vezi matale singur!"

"Pe bune? Un ou de la 50 de bani a ajuns 85 de bani şi o pâine de la 80 de bani, a ajuns la 1 leu şi 20 de bani. Unde ajungem? De sărbători vom plăti pentru un ou 1,50 de bani? Bună economie!"

"Benzina mai scumpă, energie mai scumpă, ROBOR crescut, inflaţie mare... Ce să fac eu cu creşterea ta economică revizuită?"

"Buzunarele sunt tot mai goale nenea Mihai... carburanţii tot mai scumpi... utilităţile la fel... mai nou carnea şi ouăle tot mai scumpe... euro tot mai sus... unde vezi dumneata că ar fi mai bine?"

"Ne lăsăm de mişto-uri şi construim autostrăzi, spitale, şcoli? Unde sunt banii din taxe şi impozite? Aha, la cei care se plâng de condiţiile din puşcării."

"Dacă ai creştere economică de 6,1%, de ce te mai împrumuţi la bănci în fiecare săptămână cu zeci şi sute de milioane de euro? De ce a sărit Roborul în aer şi implicit ratele la bănci, preţul la carburanţi, preţul la gaze, preţul la ouă, de ce s-a dus în cap leul? Care e logică?"

"Băi Tudose, nu e problemă că creşte, e problemă că nu se vede nicăieri creşterea asta, voi vă împrumutaţi miliarde de euro şi nu investiţi nimic. Concret, cu ce te lauzi tu?"

"Au crescut toate: alimente, energie, carburanţi, euro, stăm la mila patronilor să ne crească brutul, iar tu, bugetar toată viaţa, spui că o ducem mai bine ca niciodată. Păi chiar şi pus lângă arătări de tipul Bodnăraş, Chivu Stoica şi Postelnicu îi transformaţi pe analfabeţii ăia în intelectuali rasaţi."

"Am salvat postarea. Ne auzim în 2018 să tragem linie să aflăm ce roz e viaţa în România (pentru popor nu pentru corupţi) după măsurile luate de PSD în 2017... apropo creşterea economică bazată pe consum nu are efecte benefice pe termen lung, să vedem indicele inflaţiei în 6-12 luni şi aflăm atunci dacă ne lăudăm sau nu."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne