Şeful PSD Vaslui: Bădălău a fost deja sancţionat. Vreţi să îl ducem la puşcărie?

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu (Epoch Times România)

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, luni, la Digi24, că Niculae Bădălău, colegul său de partid care conduce PSD Giurgiu, a fost deja “sancţionat” şi nu ar trebui “executat” pentru afirmaţiile jignitoare făcute la adresa diasporei, argumentând că toţi oamenii greşesc.

“Nu aş putea să mă pronunţ şi să cer sancţionarea lui Bădălău în măsura în care nu cunosc contextul în care au fost spuse lucrurile respective. Ceea ce am putut eu să discern din analiza informaţiilor primite prin intermediul presei a fost, sigur, o exprimare inadecvată. Nu a fost o exprimare publică, ci doar un fel de bârfă între colegi”, a declarat Buzatu, adăugând că “nu trebuie utilizată ca model interpretativ nici măcar bârfa”.

De asemenea, şeful PSD Vaslui a subliniat faptul că Bădălău a fost deja sancţionat chiar prin poziţiile adoptate împotriva sa de către diverşi colegi din partid şi că nu vede ce alte măsuri ar trebui luate împotriva sa.

“El a fost sancţionat deja. Dacă vreţi să îl ducem la puşcărie, trebuie să vedem dacă are o conotaţie penală acest tip de exprimare. Dacă nu, trebuie să acceptăm că el a fost sancţionat prin însăşi luările de poziţii. Şi cred că a şi înţeles omul ăsta când şi-a cerut scuze şi a recunoscut că a fost o greşeală tipul acesta de exprimare. Mai departe de atât ce să facem?”, a afirmat liderul PSD Vaslui.

Dumitru Buzatu a încercat să spele imaginea şifonată a senatorului Bădălău, invocând o parabolă biblică, cea care spune “să dea cu piatra ăla care nu a greşit niciodată”, şi subliniind faptul că toţi oamenii greşesc.

“Mă bucur foarte mult când văd că unii dintre colegi iau poziţii radicale împotriva altor colegi, dar am foarte mari îndoieli în legătură cu bunele lor intenţii. Pentru că eu ştiu că parabola biblică spune să dea cu piatra ăla care nu a greşit niciodată. Or, colegii noştri, dintre care unii au greşit, slavă Domnului, acum îi văd pe unii cei mai îndreptăţiţi sau se cred cei mai îndreptăţiţi să ceară tot felul de sancţiuni. Cred că e bine să conştientizăm că toţi putem greşi. E bine să şi regretăm unele greşeli pe care le facem sau pe toate şi ulterior să avem o atitudine de îndreptare. Pentru că fiecare, după cum se va strădui să se corecteze, în felul acesta să îl apreciem”, a mai precizat liderul PSD Buzău.

Întrebat dacă există în prezent două tabere în PSD, în condiţiile în care unii membri au cerut sancţionarea lui Niculae Bădălău, Dumitru Buzatu a replicat că nu este vorba de existenţa unor tabere veritabile, ci doar “coterii” care afectează procesul de restructurare a PSD.

“Am această impresie şi cred că una dintre marile probleme ale structurilor de conducere ale PSD este tocmai această grupare. Nu vorbim despre tabere veritabile care să aibă o bază ideologică, nişte scopuri diferite, ci pur şi simplu mici coterii care fac rău procesului acesta de restructurare, care fac rău comunicării între membrii reprezentanţi ai structurilor de conducere”.

De asemenea, întrebat dacă Bădălău este reprezentativ pentru conducerea PSD, Buzatu a menţionat că senatorul “a fost un activist al PSD, foarte bun, şi lucrurile astea se văd şi în rezultate.

“Pentru că nu cred că poate fi bun unul care a obţinut rezultate minimale în alegeri şi să fie rău Niculae Bădălău care a obţinut totuşi o majoritate destul de consistentă în alegerile care au fost de-a lungul timpului. Trebuie să acceptăm, românii trebuie să acceptăm, că oamenii mai pot şi greşi şi pentru asta nu trebuiesc executaţi”, a adăugat liderul PSD Vaslui.

Reamintim, în acest context, că PSD Braşov a cerut, sâmbătă, nici mai mult nici mai puţin decât excluderea senatorului Niculae Bădălău, preşedintele filialei Giurgiu, din rândurile social-democraţilor, după ieşirea incalificabilă pe care a avut-o la adresa românilor din străinătate. Mişcarea braşovenilor a venit după ce mai mulţi lideri PSD, în frunte cu preşedintele interimar Marcel Ciolacu, s-au delimitat de Bădălău şi au condamnat declaraţiile sale.

“Ei au 700.000 de oameni care au domiciliu, paşapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăştia, eu ştiu, nu ilegal dar...”, declara Bădălău la adresa diasporei, potrivit unei înregistrări video făcute de publicaţia Giurgiu Acid.