Şeful MAI: Cine tergiversează desecretizarea convorbirilor Jandarmeriei din 10 august îşi riscă propria carieră

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. (Epoch Times Romania)

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, progresele făcute în prima lună de mandat, cu privire la rezolvarea şi elucidarea evenimentelor 10 august 2018, când Jandarmeria a intervenit în forţă împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei.

Astfel, şeful MAI a atras atenţia că dosarul în cauză a fost desecretizat în totalitate şi pus la dispoziţia procurorilor, însă acum aşteaptă desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie în cele două zile, 10 şi 11 august. Iar aici au apărut unele probleme.

„Un obiectiv major pe care mi l-am asumat a fost desecretizarea raportului asupra a aceea ce s-a întâmplat la protestul din data de 10 august 2018. Raportul a fost desecretizat în totalitate şi pus la dispoziţia procurorilor. Am făcut un pas în plus pentru clarificarea evenimentelor de la 10 august şi am dispus şi luarea măsurilor pentru desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie în cele două zile, 10 şi 11 august. După desecretizare aceste convorbiri vor putea fi puse la dispoziţia procurorilor şi sunt convins că vor contribui major la lămurirea situaţiei. Se va putea stabili concret cine şi ce ordine a dat şi cum au fost puse acestea în aplicare. Pe scurt, se va stabili dacă au fost comise abuzuri împotriva protestatarilor şi cine a comis aceste abuzuri”, a declarat Marcel Vela.

Totodată, şeful MAI a sugerat că ar putea exista persoane ce încearcă să împiedice progresul în această direcţie şi a ţinut să avertizeze că cine încearcă să tergiverseze lămurirea situaţiei din 10 august „îşi riscă propria carieră”.

„Sincer să fiu, mă aşteptam ca aceste convorbiri să fie deja la dosar, dar unii au impresia că se pot juca. O spun din nou, clar şi răspicat: nu mă joc, şi nu accept să tergiversăm cu nicio secundă lămurirea situaţiei din 10 august. Cine îşi permite să tergiverseze, îşi riscă propria carieră”, a precizat Marcel Vela.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne