Şeful Ligii Studenţilor din Iaşi acuză că a fost bătut după ce a cerut insistent demiterea lui Toader


Silvian Emanuel Man, presedintele Ligii Studenţilor din Iasi.
Silvian Emanuel Man, presedintele Ligii Studenţilor din Iasi. (Facebook)

Preşedintele Ligii Studenţilor din Iaşi, Silvian Emanuel Man, susţine că a fost împins pe scări în Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" de o persoană necunoscută şi lovit în ceafă. Mai mult, tânărul a afirmat că, în urmă cu o săptămână, a fost legitimat şi acuzat că ar putea să aibă o bombă artizanală asupra sa pentru a atenta la viaţa rectorului Tudorel Toader.

Incidentul vine după ce la Universitate au fost organizate în repetate rânduri proteste ale studenţilor care cereau demiterea lui Toader din funcţia de rector.

„Data trecută când a fost acest protest la Universitate, a fost o bucurie foarte mare printre studenţi şi profesori pentru că s-a arătat că, iată, sunt şi persoane din afara universităţii care îl contestă pe dl Tudorel Toader, că nu este ca spun aşa războiul unor mohicani din universitate care ar avea o problemă cu Toader, că nu suntem izolaţi. Ne bucurăm de solidaritatea de care se dă dovadă în momentul de faţă, de toate demersurile pe care le-a făcut atât comunitatea ieşeană, Liga Studenţilor, #rezist, organizaţia Reset şi alte organizaţii prin care s-a încercat în mod constant să se ceară demisia lui Tudorel Toader, tocmai pentru că noi suntem făcuţi „nebuni”, „tâmpiţi”.

Există cumva această impresie generală că suntem foarte izolaţi şi suntem foarte puţini cei care cerem demiterea lui Tudorel Toader. Din păcate se fac presiuni foarte mari în momentul de faţă pe toţi cei care sunt în Universitate, care au participat la proteste şi care au cerut demisia. Personal, chiar ieri am fost împins pe scări în Universitate de o persoană necunoscută. Am fost lovit în ceafă. Sunt lucruri de o gravitate extraordinară”, a declarat Silvian Emanuel Man într-o înregistrare video postată pe pagina Rezist Tv.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

În acelaşi timp, şeful Ligii Studenţilor din Iaşi a publicat pe pagina sa de socializare următorul mesaj:

Ieri mi-am încheiat de facto mandatul de reprezentant al studenţilor în Senatul #UAIC. Tot ieri, după şedinţa de senat, un individ necunoscut, cu o înălţime de 1,85m, m-a lovit în ceafă şi m-a împins pe scări, în interiorul clădirii universităţii, pe una din scările interioare. M-am lovit la picioare şi uşor la cap. Ecranul telefonului s-a făcut bucăţele. Nu ştiu cine era. Dar în coincidenţe nu cred. Acum sunt bine.

Săptămâna trecută, am fost percheziţionat de două ori după ce am ieşit de la un examen, de către agenţii de pază ai universităţii. Prima dată, m-au luat trei, care mi-au spus că ei „protejează studenţii” şi că vor să preîntâmpine orice situaţie, cum a fost cea de acum câţiva ani când o persoană bolnavă psihic a intrat cu o bombă cu benzină în clădire instituţiei.

Până atunci, doar auzisem zvonuri puse în circulaţie de apropiaţi ai lui Tudorel, că aş fi un individ periculos, şi că aş urmări să atentez la integritatea fizică şi chiar la viaţa lui.

Acum, mă trezesc că am devenit suspect de acte de terorism.

La ieşirea din universitate, am fost legitimat din nou şi agresat (vezi video în comentarii).

Cine nu mai are argumente, merge la intimidare.

De când a revenit Tudorel Toader, în universitate este un climat constant de frică şi au început să curgă o serie de ameninţări voalate, cu „specific academic”: aveţi grijă, nu te expune / nu vă expuneţi, o să o păţiţi, se vor tăia din posturi, nu se vor mai face promovări, Tudorel şi pune oamenii să urmărească pe facebook activitatea profesorilor şi a studenţilor care au protestat sau au dat share-uri la ştiri despre el, nu o să mai terminaţi facultatea etc. etc etc.

Ameninţaţi, murdăriţi în presă, bălăcăriţi pe la colţurile universităţii şi pe facebook, suspect de terorism, legitimat, percheziţionat, agresat, lovit, aruncat pe scări...

Ce mai urmează?!

Laşitatea celor care nu vorbesc, care nu spun nimic şi care nu îi cer lui Toader demisia şi să părăsească o dată şi pentru totdeauna universitatea nu fac decât să încurajeze şi să legitimeze indirect astfel de comportamente ilegale şi imorale.

Laşitatea celor care nu vorbesc, ne fac pe noi să părem bolnavi psihici, nebuni, tâmpiţi, demni de batjocură şi de împins pe scări.

Laşitatea celor care se ascund în spatele unor scuze precum facultate, carieră, familie îi lasă pe nenorociţii ăştia să distrugă ţara asta şi să îi calce în picioare pe cei care au curajul să mai ţină un steag ridicat.

Laşilor, într-o zi o să vă calce cu buldozerul şi familia şi cariera şi viaţa voastră privată şi credinţa şi valorile şi conştiinţa! Că şcoala asta deja a devenit o bătaie de joc... Atunci ce o să mai faceţi? În spatele a ce sau cui o să vă mai ascundeţi?

#demisiaTudorel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne