Şeful Direcţiei Combatere a Crimei Organizate, Tudor Bejan, a fost demis

Ana Chitoroagă
06.05.2012

În urma fapului că mai mulţi poliţişti înarmaţi au escortat un autocar de la vama Leuşeni până la Chişinău pe motiv că ar transporta droguri, Tudor Bejan, Şeful Direcţiei Combatere a Crimei Organizate, a fost demis, prin ordinul ministrului de Interne, Alexei Roibu, iar alţi trei angajaţi au fost sancţionaţi cu mustrare aspră.

Măsurile au fost aplicate în baza anchetei de serviciu, care a demonstrat că aceşti poliţişti au încălcat condiţiile de efectuare a urmăririi penale când au percheziţionat un autobuz cu moldoveni care se întorceau din Italia.

MAI a finalizat ancheta de serviciu, iniţiată pe marginea acestui caz. Aceasta a stabilit că "încălcările care au avut loc, se datorează lipsei de coordonare a acţiunilor şefului Direcţiei Combatere a Crimei Organizate, a Direcţiei Generale Servicii Operative a Departamentului Poliţie cu superiorii săi, lipsa controlului asupra subalternilor în procesul de efectuare a respectivelor acţiuni operative şi de urmărire penală, ceea ce s-a soldat cu comiterea, de către angajaţii poliţiei a acţiunilor ce contravin legislaţiei, în ce priveşte ordinea şi condiţiile de efectuare a acţiunilor de urmărire penală, cu utilizarea armelor de foc şi pe timp de noapte", relatează Publika.TV.

Amintim că pe data de 2 aprilie, un autocar a fost reţinut la punctual de trecere Leuşeni. Poliţişti înarmaţi au percheziţionat timp de mai mai multe ore autocarul, pe motiv că ar transporta droguri.

În autocarul în care se aflau 30 de moldoveni care veneau din Italia au fost depistate 10 pastile de tranchilizante şi 5.000 de euro ascunşi în colete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor