Şeful deputaţilor PSD: Pensiile speciale trebuie tăiate! Iar banii economisiţi să meargă la Sănătate

Alfred Simonis
Alfred Simonis (Epoch Times România)

Şeful deputaţilor PSD, Alfred Simonis, al cărui partid a fost promotor al pensiilor speciale, susţine că vrea acum tăierea acestor indemnizaţii pentru a distribui banii economisiţi la Sănătate, în contextul pandemiei de coronavirus.

"Pensiile speciale trebuie tăiate! Iar banii economisiţi să meargă la Sănătate! Foarte mulţi români suferă în aceste momente din cauza crizei. Mulţi au fost deja trimişi în şomaj tehnic, alţii îşi văd afacerile năruite şi un viitor deloc fericit în faţă. Ei nu trebuie lăsaţi singuri să suporte efectele grave ale acestei crize, în timp ce alţii se bucură în continuare de pensii speciale de zeci de mii de lei. Este timpul să facem ordine", a transmis Simonis.

Liderul PSD a opinat că impozitarea drastică a pensiilor speciale este prima măsură de bun-simţ.

"Acei bani sunt mai utili azi pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru medici, ventilatoare sau alte materiale sanitare de maximă urgenţă. Voi merge până la capăt şi vreau ca acest proiect să treacă cât mai repede prin Parlament. Pentru că solidaritatea nu trebuie doar declarată, ci demonstrată prin fapte!", a precizat Simonis.