Şeful ANI anunţă "decapitarea" celui de-al patrulea baron local - renumitul Adrian Duicu

Adrian Duicu, alături de Victor Ponta, care îi transmite toată apreciearea lui.
Adrian Duicu, alături de Victor Ponta, care îi transmite toată apreciearea lui. (Captură Youtube)

Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, este al patrulea preşedinte de Consiliu Judeţean care îşi va pierde mandatul în urma investigaţiilor Agenţiei Naţionale de Integritate confirmate irevocabil de decizia de astăzi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a anunţat marţi şeful agenţiei Horia Georgescu.

Curtea Supremă a dat câştig de cauză inspectorilor ANI care l-au acuzat pe Adrian Duicu de conflict de interese. Decizia instanţei este definitivă, astfel că baronul PSD şi-a pierdut funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi.

Potrivit stiripesurse.ro, ANI a stabilit în mai 2012 că Adrian Duicu, pe atunci doar consilier judeţean în Mehedinţi, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă după ce CJ a încheiat contracte cu firme agreate de el.

Inspectorii ANI au arătat că Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârilor CJ Mehedinţi nr. 48/28.10.2008, prin care se aproba închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 mp, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, către SC Romrad-RMN SRL, respectiv nr. 104/31.08.2009, prin care se aproba vânzarea a doua corpuri de proprietate din municipiul Drobeta Turnu Severin către aceeaşi firmă, unde deţine calitatea de asociat, încălcând prevederile din Legea administraţiei publice locale.

Baronul de Mehedinţi era deja suspendat din funcţia de şef al CJ, fiind trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi făcut trafic de influenţă chiar din biroul lui Victor Ponta unde i-ar fi cerut şefului Poliţiei, Petre Tobă, să-l menţină în funcţie şi să-l avanseze pe Constantin Ponea, şeful IPJ Mehedinţi, într-o structură de conducere din MAI.

În schimbul avansării, Ponea i-a promis lui Duicu că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Totodată, Duicu i-a promis lui Ponea că, în viitor, va obţine şi promovarea soţiei acestuia, Elisabeta Ponea, pe o funcţie de conducere în cadrul unei structuri la Parchetul din Bucureşti.

Lucrurile s-au aranjat însă pe dos pentru baronul de Mehedinţi, care a pierdut astăzi şi procesul ANI, pierzându-şi funcţia, şi a ajuns să dea şi cu subsemnatul la DNA pentru presupusele fapte de corupţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne