Şefii Jandarmeriei Argeş, chemaţi la audieri după intervenţia împotriva protestatarilor anti-PSD de la Topoloveni

Protestatari ridicaţi de jandarmi la Topoloveni
Protestatari ridicaţi de jandarmi la Topoloveni (Captură video)

Ridicarea cetăţenilor care au exprimat opinii anti-PSD la Topoloveni de către Jandarmerie nu trebuie trecută sub tăcere, în speranţa că subiectul va fi uitat de opinia publică, a transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, care a făcut demersuri în acest sens.

„Numeroase solicitări de audiere a reprezentanţilor Jandarmeriei au fost ignorate şi blocate de către Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor, inclusiv cea privind protestele de pe 10 august. Având în vedere faptul că reprezentanţii Jandarmeriei nu renunţă la a-şi folosi abuziv funcţia pentru a suprima proteste anti-guvernamentale, îmi exprim speranţa că măcar acum PSD a învăţat ceva din votul de duminică şi funcţia de control a Comisiei nu va mai fi blocată”, a declarat Raeţchi.

Deputatul PNL a făcut cunoscută solicitarea pe care a transmis-o în acest sens preşedintelui Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, Dorel Căprar:

„În data de 17 mai, la mitingul electoral organizat de PSD în Topoloveni, judeţul Argeş, Jandarmeria a ridicat o serie de cetăţeni cu opinii critice la adresa domnului Liviu Nicolae Dragnea, aflat în acest moment în închisoare. Cele aproximativ 10 persoane care exprimau puncte de vedere defavorabile condamnatului penal Liviu Nicolae Dragnea au fost băgate în dube şi duse la poliţie. Mai mult, acestea au fost ţinute în secţie timp de o oră şi jumătate, iar atunci când au cerut explicaţii privind procedura legitimării, li s-a transmis că sistemul informatic utilizat pentru verificare nu era funcţional la acel moment, informaţie care trebuie confirmată.

În acest context, domnule preşedinte - pentru a lămuri toate aceste aspecte care indică un abuz de putere al forţelor de ordine - vă solicit să-i invitaţi la audieri în cadrul Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor pe reprezentanţii Jandarmeriei Argeş, pe protestatarii ridicaţi de Jandarmerie care au scandat mesaje anti-Liviu Nicolae Dragnea şi pe directorul Direcţiei Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Comisar de poliţie Bogdan Teodor Haiducu”.

Reamintim că, aflat în vizită electorală, Liviu Dragnea, fostul lider PSD aflat actualmente în spatele gratiilor, fusese întâmpinat de o mână de protestatari la Topoloveni, care doreau să îşi exprime dezaprobarea faţă de modul în care conduce ţara. În timp ce încercau să afişeze un banner cu mesajul "Argeşul contează, ţara n-a votat hoţi. Voi nu sunteţi România", cetăţenii au fost săltaţi de jandarmi şi duşi cu dubele la poliţie, unde au fost reţinuţi până la terminarea vizitei electorale a social-democratului.