Şefa Tarom, demisă, acuză un abuz fără precedent: Cuc mi-a cerut să ţin avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură

Razvan Cuc(Ministrul Transporturilor),
Razvan Cuc(Ministrul Transporturilor), (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul director Tarom Mădălina Mezei, demisă în urmă cu două zile din funcţie, acuză că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să ţină la sol mai multe aeronave Tarom în ziua moţiunii de cenzură.

Mezei a confirmat pentru Hotnews.ro că ministrul Cuc i-ar fi cerut să ţină la sol aeronavele care făceau curse interne spre Bucureşti, astfel încât unii deputaţi şi senatori să nu mai ajungă la Parlament în ziua moţiunii de cenzură.

”Este adevărat. Mi-a cerut să ţin avioanele la sol. Mi-a zis să nu vină lumea la moţiune, să inventez probleme tehnice. Dumnealui n-a înţeles că prin mandatul meu nu puteam să fac aşa ceva. Oamenii noştri, piloţii, sunt oameni liberi care nu stau să răspundă comenzilor unui CEO. I-am spus că nu voi face niciodată aşa ceva”, a confirmat pentru hotnews.ro Mădălina Mezei.

”Eu nu-s implicată politic. Am avut încrederea unor oameni care m-au verificat profesional, cariera mea de 22 de ani este cartea mea de vizită. Am fost chemată să fac un proiect, să salvez compania”, a declarat Mezei pentru sursa citată.

De asemenea, Mezei a mai precizat pentru Mediafax că îi va face plângere penală lui Cuc.

Reamintim că, marţi seară, Consiliul de Administraţie al TAROM a decis revocarea Mădălinei Mezei din funcţia de CEO al TAROM, după ce aceasta a fost numită în funcţie în luna iunie.

Câteva zile mai târziu, respectiv ieri, Ludovic Orban a acuzat public că Mezei ar fi fost demisă pentru că a refuzat să răpundă ordinelor PSD.

„Uitaţi-vă ce face Cuc la Ministerul Transporturilor. Demiteri de directori din nişte motive foarte străvezii. Sunt foarte mulţi în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să ţină avioanele la sol la moţiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iaşi, Timişoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziţiei şi care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moţiunea. Asta se vorbeşte la Tarom, să nu credeţi că inventez”, a declarat Ludovic Orban.

Reacţia lui Cuc nu s-a lăsat aşteptată. Ministrul demisionar a venit cu o postare pe Facebook prin care încearcă să o denigreze pe Mezei şi o acuză pe aceasta că minte.

”Se pare că fosta doamnă director general Tarom nu a înţeles că dacă nu face treabă, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administraţie.

Nu înţeleg supărarea unor directori de Companii care atunci când nu îşi îndeplinesc obiectivele pe care şi le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum şi se dau victime. Doamna Mezei trebuia să-şi asume întârzierile manageriale trasate de către CA. Trebuia să facă restructurarea Tarom, trebuia să fie livrat deja primul avion ATR, trebuia să nu încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din Companie.

Minciunile pe care le aruncă acum pe piaţă, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziţia de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut aşa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, şi să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a aşteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva şi va reuşi să rămână în funcţie cu sprijinul ştiut numai de ea.

Trebuie să ştie că în funcţie nu o ţine decât munca, nu jocurile de culise.
Înţeleg că nu a avut nimic împotrivă cu revocarea şi că aşa cum a venit, aşa pleacă.

Să-şi caute acum o altă scuză, mi se pare lipsit de substanţă. Probabil că a căzut victima grupurilor de pile şi relaţii din Companie.

Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înţeles ceva din funcţia pe care a deţinut-o. Funcţia de director general al Tarom nu se compară cu cea de şef de reprezentanţa de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită.

Aici trebuie luate decizii manageriale în interesul Companiei, nu să stai şi să aştepţi după un 'ok' care vine din partea apropiaţilor.

În consecinţă, doamna Mezei, întoarceţi-vă acolo unde ştiţi cel mai bine activitatea: la ticketing şi protocol”, scrie pe Facebook Cuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne