Sechestru pe bunuri în valoare de 1,9 miliarde de lei ale unei bănci comerciale vizată în dosarul „furtul miliardului”

(Captură Foto)

La demersul Procuraturii Anticorupţie, instanţa de judecată a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor în valoare 1,9 miliarde de lei ale unei bănci comerciale vizate în dosarul privind frauda bancară din Republica Moldova, cunoscut şi ca furtul miliardului.

Prin aplicarea sechestrului, oamenii legii ar urmări scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracţiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat şi abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului.

„În concret, este vorba despre 54 de autoturisme, 24 de imobile şi 4 autospeciale – în valoare de 58 milioane de lei, precum şi 114 valori mobiliare de stat în sumă de 1,85 miliarde de lei.

Potrivit încheierii, a fost emis mandat judecătoresc, care se execută imediat, iar responsabilitatea executării este pusă în sarcina procurorilor şi Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a Centrului Naţional Anticorupţie”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Procuratura ia în considerare necesitatea asigurării echilibrului între drepturile persoanelor şi scopul procesului penal, care nu este unul represiv, ci constă în stabilirea adevărului.

Din aceste considerente, instituţia rămâne deschisă pentru colaborare cu toate părţile implicate, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor fraudei bancare, astfel încât nicio persoană nevinovată să nu fie trasă la răspundere penală, iar vinovaţii să suporte consecinţele responsabilităţii penale corespunzător faptelor comise, se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe