Alexandr Slusari: Niciun dosar penal de rezonanţă nu este finalizat. Procuratura este ineficientă

Alexandr Slusari, deputat în Parlamentul R. MOldova
Alexandr Slusari, deputat în Parlamentul R. MOldova (parlament.md)

Niciun dosar de rezonanţă, care se investighează mai mult de un an de către Procuratură nu este finalizat, iar majoritatea nici nu au fost măcar transmise în judecată. Este un tablou trist şi urât, constată vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari.

Redăm mai jos analiza detaliată a deputatului Platformei DA, publicată pe contul său de socializare:

„Furtul miliardului. La 9 august se împlineşte un an de la resetarea anchetei după patru ani de mimare. A fost raportul comisiei parlamentare de anchetă. Cât tam-tam a făcut în ultimele două luni Dodon că iată-iată. Şi care e rezultatul la moment? Niciun caz deschis pe numele lui Şor, Tauber, Apostolova, Drăguţan ş.a. nu a fost transmis în judecată. Candu, Leancă şi Arapu nu au nici măcar vreun statut în cadrul acestui dosar. Politica prafului în ochi continuă.

Aeroportul. Dodon face un piar ieftin, fără niciun efect, pe întoarcerea AIC statului. Procesul judiciar pe acest subiect nu se mişcă. Dar ce se întâmplă cu investigarea penală a cazului? Cei care au decis concesionarea Aeroportului de ce nu sunt traşi la răspundere?

Autorii Hotărârii Guvernului nr.321 din 30 mai 2013 care a consfinţit concursul închis şi păstrarea taxei de 9 euro de ce stau bine merci? Mă refer la Leancă, Lazăr şi finul lui Dodon - Tudor Copaci. Toate materialele comisiei parlamentare de anchetă au fost demult expediate la Procuratură!

Privatizări şi concesionări ilicite în perioada 2018-2019: Tutun CTC, AIR Moldova, Gările auto, Casa presei, Cantina Guvernului. Pe unele obiecte dosarul penal a fost pornit încă în mai 2019. Pe altele - după prezentarea raportului comisiei parlamentare de anchetă. Linişte şi pace şi aici!

Finanţarea ilegală a PSRM. Cazul Bahamas şi geanta lui Şor. Există denunţul „preşedintelui colhozului” din Israel pe Dodon şi am primit un răspuns oficial că dosarul a fost pornit încă în ianuarie 2019… şi atât.

Răpirea profesorilor turci. Dosarul este secretizat absolut nejustificat. Unicul inculpat... are o funcţie în Guvern şi acordă tot sprijinul său cimentării coaliţiei PSRM-PD.

Arena Naţională. Proiectul lui Plahotniuc-Candu, acceptat de Filip şi Dodon, care a promulgat retragerea celor 69 ha de pământ din circuitul agricol în comuna Stăuceni, unde oamenii nu au terenuri agricole. Din septembrie 2019 materialele au fost transmise la Procuratură. Nu vedem nicio mişcare.

Interceptarea ilegală a telefoanelor opoziţiei, activiştilor civici şi a jurnaliştilor. Nu că nu a fost sancţionat nimeni, dar şi acum suntem interceptaţi şi filaţi!

Uzurparea puterii. Aici în general nu am ce comenta.

Este posibil să fi uitat ceva, dar cred că situaţia privind eficienţa Procuraturii este mai mult decât clară pentru toată societatea.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe