Sebastian Coe - "Acuzaţiile vizând atletismul sunt o declaraţie de război"

Preşedintele IAAF, Sebastian Coe.
Preşedintele IAAF, Sebastian Coe. (Paul Gilham / Getty Images)
Epoch Times România
05.08.2015

Acuzaţiile de dopaj generalizat în atletism formulate de Times şi ARD sunt "o declaraţie de război împotriva sportului meu", a declarat, miercuri, legenda britanică Sebastian Coe, candidat la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), citat de AFP.

"Contra-atacul începe acum", asigură într-un comunicat dublul campion olimpic la 1500 m (1980, 1984), în vârstă de 58 de ani. "Este o declaraţie de război împotriva sportului meu. În istoria sportului nostru nimic nu autorizează acest gen de atac privind capacitatea noastră şi integritatea noastră în materie de control antidoping".

Lord Coe luptă în prezent cu fostul săritor cu prăjină ucrainean Serghei Bubka pentru a-l înlocui pe 19 august pe Lamine Diack, actualul preşedinte al IAAF.

Conform unei analize prezentate de postul german de televiziune ARD şi de publicaţia engleză Sunday Times, dintr-o bază de date cu rezultatele analizelor la 12.000 eşantioane sanguine deţinută de IAAF, din 5.000 de sportivi controlaţi între 2001 şi 2012, 800 ar prezenta valori sanguine "suspecte sau foarte suspecte".

Din cei 146 de medaliaţi mondiali sau olimpici din perioada 2001-2012, de la probele de 800 m la maraton, o treime ar prezenta valorile suspecte.

În urma acestor noi elemente dezvăluite de ARD privind dopajul din atletism, specialiştii din domeniu din Rusia şi Kenya, dar şi din Agenţia Mondială Antidopaj s-au declarat extrem de preocupaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor