Se ascute lupta. Rareş Bogdan: „Facem plângere penală” / PSD: „Ne doare în cot”

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a anunţat că va depune plângere penală împotriva Liei Olguţa Vasilescu, după ce aceasta a făcut afirmaţii xenofobe la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. În replică, PSD transmite, prin Codrin Ştefănescu, că pe social-democraţi îi doare în cot de o eventuală plângere penală.

Disputa a plecat de la reacţia Olguţei Vasilescu, care l-a atacat pe şeful statului spunând că "domnul Klaus cred că deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”.

În acest context, fostul jurnalist o acuză pe Olguţa Vasilescu de „propagandă mizerabilă”, menită să o „înfunde” pe Viorica Dăncilă. Rareş Bogdan adaugă că „a te folosi de traumele evreilor pentru un folos electoral, a le reaminti mereu cea mai nenorocită filă din istoria omenirii este de o josnicie fără margini”. În plus, liderul PNL afirmă că „josnicia asocierii originilor germane ale şefului statului cu ororile nazismului este fără margini” şi se întreabă: „Oare Olguţa Vasilescu e chiar normală?”.

Redăm postarea publicată, duminică, de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook:

„Propaganda mizerabilă făcută de Olguţa Vasilescu o înfundă pe Viorica Dăncilă. Nu că n-aş mai putea eu de asta! Însă atacul xenofob la adresa preşedintelui Klaus Iohannis depăşeşte orice limită. Dacă n-ar fi citit doar etichete de blugi, şefa de campanie a lui Dăncilă ar fi putut afla că, la realizarea Marii Uniri au contribuit nu doar românii. Saşii, evreii, toate minorităţile care au înţeles că dacă istoria le-a aşezat aici, au ocazia de a ridica împreună acest tărâm, s-au achitat onorabil de o datorie nobilă.

Totodată, a te folosi de traumele evreilor pentru un folos electoral, a le reaminti mereu cea mai nenorocită filă din istoria omenirii este de o josnicie fără margini. Olguţa Vasilescu îşi bate joc, pur şi simplu, de Holocaust! 6 milioane de evrei ucişi de un scelerat care nu caracterizează marea naţiune germană sunt pentru ea o temă de propagandă! Dar atâta ştie! O poţi scoate din PRM, dar niciodată n-o să poţi scoate PRM-ul din ea. Cu această retorică s-a lansat, asta consideră că o poate consacra. Ce fiinţă oribilă!

Numai că retorica urii poate avea consecinţe nefericite. A-l prezenta pe preşedintele Iohannis drept un neamţ care vrea să facă rău românilor ar putea indica partenerilor noştri occidentali faptul că în ţara noastră există o mare intoleranţă etnică. Şi nu este adevărat. Josnicia asocierii originilor germane ale şefului statului cu ororile nazismului este fără margini şi mă întreb: oare Olguţa Vasilescu e chiar normală? Trebuie să fii nebun să faci asemenea asocieri. Se gândeşte cineva în PSD că Germania s-ar putea simţi extrem de ofensată? Vă daţi seama ce zace în mintea celor pe care PSD îi consideră izvoare de mesaj dacă ei recurg, periodic (căci nu e prima oară) la asemenea porcării?

Vă mai spun ceva: un studiu sociologic realizat anii trecuţi arată că minoritatea germană este cea mai simpatizată din România. 82% dintre românii chestionaţi au o părere bună şi foarte bună despre germanii din ţară noastră. Sunt consideraţi serioşi, harnici, disciplinaţi, iar convieţuirea cu saşii din Transilvania este un model pentru multe state avansate.

De ce incită PSD la ură? Totul se învârte în jurul fricii. Prima e frica PSD de a pierde groaznic. A doua este frica pe care încearcă să o inducă goarnele PSD alegătorilor, căci au citit ei în manualul de marketing politic că e un vehicul semnificativ. Vă dau o veste: nu mai este!! Oamenii au priceput că sunt manipulaţi şi aşteaptă soluţii, speranţă, nu sperietori! A treia frică eu cred că e agenda personală a Olguţei Vasilescu: Dacă Dăncilă scoate sub 20%, i se va imputa ei, care e şefa de campanie, că a fost ineficientă, deci adio carieră politică!

Câtă mizerie... Vă anunţ că vom face plângere penală! NU putem tolera aşa ceva!”.

În replică, secretarul adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a scris la rându-i pe platforma de socializare că pe social-democraţi îi doare „fix în cot” de plângerea penală pe care Rareş Bogdan a anunţat că o va face.

"Domnu’ Rareş, prim vicepreşedinte la penele, a anunţat că vor depune o plângere împotriva Olguţei. Că e rea şi-l face pe şeful suprem dictator. Că-l face fricos în fiecare zi şi asta doare. Că ea e în suflet peremistă, nu securistă ca el. Şi ca mulţi alţii din partidul lui. Îl anunţ pe această cale că ne doare fix în cot de plângerea lor. În cot, da!”, a fost mesajul lui Codrin Ştefănescu publicat pe Facebook.