Se ascut cutiţele în PSD. Codrin Ştefănescu, sfâşiat. Nu ştie dacă i se va da voie să intre la Congres

"Codrin Ştefănescu vrea să candideze nu împotriva candidatului domnului Dragnea, ci pentru partid", susţine secretarul general adjunct al PSD, vorbind despre el însuşi şi despre "drama" prin care trece. Mai exact, Ştefănescu susţine că deşi vrea să lupte împotriva abuzurilor şi statului mafiot, s-ar putea să nu i se dea voie nici măcar să intre la Congres.
Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (wikipedia.ro)
Loredana Diacu
08.03.2018

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, se declară profund revoltat de faptul că, deşi de foarte mulţi ani, "a luptat pentru democraţie, pentru libertăţi, pentru drepturile noastre" şi este una dintre vocile puternice ale PSD împotriva statului mafiot, nu a fost delegat să ia parte la Congresul unde se alege noua conducere a partidului. În acest context, Codrin Ştefănescu îşi exprimă speranţa că la presiunea presei şi a opiniei publice, conducerea PSD "căreia i-a devenit antipatic" să le dea voie şi lui şi altor colegi - probabil deveniţi antipatici şi ei - să candideze la funcţii de conducere în partid.

"În decembrie 89, noi, generaţia noastră, ne-am riscat viaţa în faţa gloanţelor şi în faţa tancurilor sistemului opresiv pentru drepturi şi libertăţi, pentru ideea ca în viitor copiii noştri să aibă în ţara în care trăiesc toate aceste drepturi şi libertăţi. Astăzi, în partidul pe care îl iubesc şi pentru care m-am luptat ani de zile, trăiesc nişte momente foarte complicate, ca să spun aşa, şi foarte ciudate.

Vă dau un exemplu. Eu sâmbătă la Congres, în calitate de secretar general adjunct al partidului voi fi în prezidiu, pentru că sunt încă secretar general adjunct al partidului. Dar nu sunt delegat la Congres. Adică sâmbătă voi fi în prezidiu, dar nu voi fi în sală pentru că organizaţia care trebuia să-mi dea delegare nu mi-a dat pentru că a primit recomandare să facă lucrul ăsta. Adică o să vedeţi scaunul meu acolo cu eticheta Codrin Ştefănescu, una dintre vocile puternice în ultimii ani ale partidului împotriva abuzurilor şi statului mafiot creat de oamenii ăştia, şi Codrin Ştefănescu care nu poate intra în sală pentru că nu este delegat", a declarat, joi, Codrin Ştefănescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ştefănescu a mai precizat că pentru a putea intra la Congresul PSD, unde candidează la funcţia de secretar general, a fost nevoie ca unul dintre delegaţii organizaţiei Sector 1, din care face parte, să se retragă pentru ca el să poată intra la întrunirea de mâine.

"Deci aici s-a ajuns. Vor trimite această notificare acum la partid, dacă va fi aprobată, s-ar putea să nu fie aprobată. Aşa că dacă mă întrebaţi dacă voi vorbi la Congres, când eu nu o să pot să intru în Congres, nu mai zic să îmi depun candidatura, mi se pare totul foarte corect în ceea ce vă spun.

Codrin Ştefănescu vrea să candideze nu împotriva candidatului domnului Dragnea, ci pentru partid. Eu sunt convins că delegaţii din sală, 4.000 de oameni care sunt cu inima şi cu sufletul alături de noi, vor decide prin vot dacă îl vor pe Codrin Ştefănescu secretar general, vor decide prin vot dacă îl vor pe Nicolae Bănicioiu sau Cati Andronescu preşedinte executiv, vor decide prin vot lucrurile astea, în momentul în care schimbându-se regulile jocului şi având vicepreşedinţi regionali nu pot intra în competiţie oameni a căror voce a fost superauzită în ultimii ani alături de mine pentru a-şi depune candidatura la vicepreşedinţi. Eu regret că nu pot candida Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Eugen Teodorovici, Adrian Dobre şi mulţi alţii.

Regret faptul că prietena mea şi colega mea Olguţa Vasilescu, plimbată, târâtă cu cătuşe la mâini prin faţa DNA, nu poate candida ca vicepreşedinte al întregului partid, nu numai pe o singură zonă. Regret că colega mea Gabriela Firea, primar, uneori îl bate şi pe Iohannis în sondaje, nu poate candida decât pe Bucureşti şi nu poate candida pe tot partidul. Dar astea sunt lucruri care deja s-au tranşat, cu sau fără voia unora din Comitetul Executiv. Sunt îngrijorat în acelaşi timp că ultimele evenimente nu ne fac deloc bine nouă, ca partid. Oamenii au aşteptări de la noi foarte mari", s-a mai plâns Ştefănescu.

Codrin Ştefănescu, politician care, reamintim, a intrat în dizgraţia lui Dragnea de când l-a ameninţat pe acesta cu dezvăluiri, a mai susţinut că el doreşte să candideze pentru colegii lui şi că acelaşi lucru ar trebui să i se permită şi Ecaterinei Andronescu (care, reamintim, nu se bucură de susţinerea filialei Bucureşti-Ilfov, condusă de G.Firea), cât şi lui Nicolae Bănicioiu, aspirant la funcţia de preşedinte executiv al PSD.

"Sute de mii de membri de partid se uită la noi în aceste zile şi văd că noi aici la centru nu mai suntem colegi, nu ne mai împăcăm, nu mai suntem solidari, lucrurile sunt din ce în ce mai bizare şi atunci îşi pun foarte multe întrebări legate de noi. Dacă nu ne putem convinge în interiorul nostru, cum putem să îi convingem pe membrii noştri de partid şi milioane de români care ne-au votat, şi familiile şi copiii şi părinţii lor, că totul este în regulă.

Eu sunt decis să merg în această competiţie nu pentru mine, ci pentru partidul pe care l-am slujit cu credinţă până astăzi. Eu nu sunt nici senator, nu sunt nici deputat, nu sunt nici ministru, nu sunt în consiliul de administraţie, nu sunt funcţionar public, nu sunt parte a vreunui organism plătit de stat, am rămas pur şi simplu Codrin Ştefănescu de la revoluţie, secretar general adjunct al partidului, nu o să vreau niciodată o funcţie în stilul ăsta, dar vreau să-mi depun candidatura pentru colegii mei şi vreau să mi se permită să fac acest lucru şi mie şi lui Cati Andronescu, şi lui Nicu Bănicioi, şi sper că până la ora 16:00, conducera PSD, căreia i-am devenit şi eu antipatic şi alţi colegi, să decidă la presiunea dvs. (presei) şi a opiniei publice, că noi trebuie să intrăm la această competiţie.

Dacă congresul va decide că sunt mai buni candidaţii propuşi de Liviu Dragnea şi noi, candidaţii partidului, care suntem totuşi, cred eu, apreciaţi, iubiţi şi respectaţi şi îmbrăţişaţi de membrii noştri de partid, dacă în condiţiile astea vom pierde alegerile, atunci mesajul va fi foarte clar: că colegii noştri din partid doresc altceva, doresc ceea ce se întâmplă astăzi acum, aici, doresc situaţia asta de fapt. Dar dacă colegii noştri ne vor vota, atunci mesajul va fi foarte clar: că PSD gândeşte altfel, gândeşte ca şi noi, este ferm la fel ca şi noi, este curajos la fel ca şi noi, şi putem să ne promovăm mai departe mesajele la nivel naţional. Toate astea se vor putea petrece doar în condiţiile în care ni se permite să candidăm", a concluzionat Ştefănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor