Schulz o acuză pe Merkel că este speriată pentru că a refuzat să participe la o dezbatere

Social-democraţii germani şi-au lansat manifestul pentru alegerile generale din luna septembrie, în încercarea de a opri alunecarea lor în sondajele de opinie.
Martin Schulz
Martin Schulz (Frederick Florin/AFP via Getty Images)

Pentru a ajuta la ridicarea moralului, ultimul cancelar social-democrat al Germaniei, Gerhard Schroeder, a urcat pe scena unui eveniment din Dortmund pentru a le spune delegaţilor să nu renunţe la speranţă.

Popularitatea partidului din opoziţie a crescut după ce Martin Schulz a fost ales la conducere în luna ianuarie. Partidul i-a depăşit pe conservatorii lui Merkel în anumite sondaje, dar acele câştiguri s-au evaporat acum şi partidul luptă să urce în sondaje.

Un sondaj Emnid publicat duminică a arătat că partidul lui Merkel îşi măreşte avansul cu 15 puncte.

Schulz a acuzat-o pe Angela Merkel că este speriată pentru că a refuzat să participe la o dezbatere.

“Acesta este un semn clar de aroganţă”, a precizat el.

Figuri de top din cadrul social-democraţilor speră că Schulz poate obţine succesul liderului laburist britanic Jeremy Corbyn şi că va sfida sondajele. Ca urmare a scăderii numărului de noi refugiaţi care sosesc în Germania, se estimează că mulţi cetăţeni germani au iertat-o pe Merkel pentru politica ei de acceptare a imigranţilor şi continuă să o considere “potrivită” să conducă ţara.