Scandalul înregistrărilor cu Dăncilă. Fifor: Mă aşteptam ca CSM să se supere pe Iohannis

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat, miercuri, că nu este la curent cu înregistrările apărute în presă în care şefa sa de partid, Viorica Dăncilă, le spunea colegilor din PSD că adevărata miză a moţiunii de cenzură ar fi „dosarele (judiciare), Secţia Specială şi numirea procurorilor”. Cu toate acestea, pesedistul a criticat iniţiativa celor şapte membri ai Consiliului Superior al magistraturii care au luat atitudine în acest caz.

"Mă aşteptam ca CSM să se supere foarte tare când preşedintele Iohannis a ieşit şi a cerut demisia unui şef de parchet. Nu am văzut nicio reacţie a CSM atunci. Ca preşedinte nu poţi încălca modul de înfăptuire a justiţiei spunând cine să plece şi cine nu", a declarat Fifor, citat de Hotnews.ro.

Reamintim că şapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au cerut plenului şi şefei instituţiei Liei Savonea să sesizeze Curtea Constituţională după ce Newsweek România a publicat înregistrări audio cu premierul Viorica Dăncilă dintr-o şedinţă de partid. Discursul său a fost presărat atât cu îmbărbătări cât şi cu ameninţări la adresa celor care ar putea trăda partidul.

Cei şapte au atras atenţia, printre altele, că prin afirmaţia potrivit căreia menţinerea la guvernare a unui partid politic şi rămânerea în fiinţă a Guvernului României au ca miză – chiar mai mare decât înalta demnitate de Prim ministru - dosarele (judiciare), secţia specială şi numirea procurorilor, doamna premier şi preşedinte al PSD „ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti”.