Scandalul "acoperiţilor" din PSD. Alina Gorghiu cere audierea lui Ponta în Parlament

La scurt timp după ce fostul premier Victor Ponta a declanşat scandalul "acoperiţilor" din PSD, au intervenit şi liberalii care au cerut audierea în Parlament a fostului lider social-democrat.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Acuzaţiile grave făcute de fostul premier Victor Ponta la adresa colegilor săi din conducerea PSD, cum că în rândul lor ar fi infiltraţi ofiţeri acoperiţi ai serviciilor de informaţii, trebuie să fie investigate de Parlament iar fostul premier să fie audiat, a declarat duminică copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Partidele, inclusiv PSD, trebuie să funcţioneze în afara oricăror suspiciuni de ingerinţe nelegitime în activitatea lor, cum ar fi cele ale serviciilor de informaţii. Cel mai probabil, domnul Victor Ponta, aflat la rândul său într-un raport dificil cu justiţia, nu a dorit altceva decât să insinueze că frăţia oamenilor cu probleme penale din PSD trebuie continuată, în faţa unor inamici imaginari.

Ne-am obişnuit cu această tactică a liderilor PSD de a inventa duşmani închipuiţi, atunci când se confruntă cu o situaţie politică dificilă. Pe de altă parte, chiar dacă ne-am obişnuit cu toţii cu acuzaţiile fără temei, cu minciunile fostului premier, în acest caz este vorba chiar de foştii săi colegi de conducere! Astfel de acuzaţii grave trebuie să fie investigate de Parlament", a declarat Alina Gorghiu.

În acest context, liderul PNL le-a cerut comisiilor parlamentare de control ale SRI şi SIE, care nu ştie "de ce tac" şi nici dacă vor face faţă unei asemenea provocări, să facă puţină lumină printre "acoperiţii PSD".

"Dacă e necesar, să-l audieze pe fostul prim-ministru pentru a cere mai multe amănunte cu privire la declaraţiile sale publice care îi vizează pe membrii conducerii PSD. De asemenea, domnul Liviu Dragnea trebuie să precizeze clar dacă, din punctul domniei sale de vedere, afirmaţiile domnului Ponta sunt sau nu adevărate. Eu, una, nu ştiu ce e mai la modă în conducerea PSD: că eşti condamnat sau că eşti acoperit?", a adăugat Alina Gorghiu.

Scandalul "acoperiţilor" din PSD

"Ca să răspund tuturor celor care ma întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie sa îşi dea demisia din funcţia de Preşedinte al PSD! Trebuie să ţină Partidul unit, să câştige alegerile locale şi parlamentare şi să ferească PSD de toţi "ofiţerii" acoperiţi sau descoperiţi care vor să îl preia! Clar?", a scris Victor Ponta pe reţeaua de socializare la scurt timp după condamnarea definitivă a lui Dragnea.

Imediat după această postare au început speculaţiile. Cine să fie acoperitul? Iniţial s-a arătat cu degetul către preşededintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, în contextul în care a fost singurul care i-a contestat supremaţia lui Dragnea în şedinţa în care s-a decis ca acesta să rămână la şefia partidului.

"Update - pentru că am vazut interpretările din presă vreau să precizez că atunci când am scris de "ofiţerii" care vor să preia puterea in PSD NU mă refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru în Guvern (daca va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!", a venit Victor Ponta cu completări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne