Raluca Turcan: De ce a optat PSD pentru o sinucidere în grup? Pentru că situaţia lui Dragnea nu e singulară

Românii vor taxa la vot această încăpăţânare a unor condamnaţi de a rămâne în fruntea PSD şi de a se prezenta în faţa lor în alegeri, este de părere Raluca Turcan.
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

Liderul PSD Liviu Dragnea nu a înţeles nimic din cazurile Năstase, Ponta sau Oprea - în loc să renunţe la toate funcţiile din partid şi Parlament în urma condamnării sale definitive în dosarul Referendumului, el renunţă la reprezentarea intereselor cetăţenilor români, a declarat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Întrebarea care apare este de ce a optat PSD pentru o sinucidere în grup şi nu pentru respectarea unor valori etice, valori ce au construit EUROPA democratică şi solidă? Pentru că situaţia lui Liviu Dragnea se multiplică şi în judeţe. La Sibiu, fostul preşedinte de CJ, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, candidează din nou, în fruntea listei pentru Consiliului Judeţean. Exemplele pot să continue.

Fac un apel la membrii şi simpatizanţii PSD să reflecteze: mai optează pentru un partid condamnat la izolare pe plan naţional şi internaţional? Mai aleg să fie conduşi de un preşedinte condamnat definitiv? În condiţiile în care nu-şi pot exprima opiniile în interiorul partidului şi acceptă voinţa unui singur om, fără dezbateri şi negocieri, cum cred că pot aduce în faţa cetăţenilor candidaţi capabili să-i reprezinte în instituţiile publice locale, naţionale sau internaţionale?", a precizat Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PNL are convingerea că electoratul va taxa la vot "această încăpăţânare a unor condamnaţi de a rămâne în fruntea PSD, de a se prezenta în faţa oamenilor în alegeri, de a se perpetua în fruntea politicii cu un dispreţ total faţă de reguli şi norme, faţă de interesul public".

"Toată această sfidare şi protejare a interesului personal, în detrimentul interesului public oferă un spectacol grotesc, îndepărtează oamenii de politică, aruncă în derizoriu toată munca oamenilor corecţi şi integri. Respectarea legilor şi a valorilor democratice trebuie să fie fapte în orice partid! PSD şi-a asumat un DECALOG al INTEGRITĂŢII doar prin copy-paste! Români, înşelătoria marca PSD continuă!", a subliniat Raluca Turcan.