Scandal la Primăria Sector 6. Salarii uriaşe votate într-o şedinţă de îndată cu năbădăi
alte articole
Consiliul Local Sector 6 a adoptat, după o şedinţă furtunoasă, grila de salarizare a angajaţilor Consiliului Local Sector 6. Proiectul a trecut cu voturile PSD, ALDE şi PMP. Liberalii au lipsit de la vot iar USR a făcut o opoziţie acerbă, acuzând faptul că PSD va da salarii uriaşe unor oameni despre a căror activitate nu se ştie mai nimic.
"Avem salarii abracadabrante, secretarul, 13000 lei, administratorul 15000 şi ceva, director general pe la 12000, şefi de servicii şi birouri 8-9000. Sunt nejustificat de mari în condiţiile în care nu ai nicio fundamentare. NU vedem interesul cetăţeanului care trebuie să ţină aceste salarii", a declarat consilierul USR Camelia Fâşie, care susţine că anterior a cerut inclusiv să se organizeze dezbatere publică pentru ca cetăţenii să fie întrebaţi dacă sunt de acord să se dea asemenea salarii, dar a fost refuzată. Cum la fel s-a refuzat propunerea ca administratorul public al Sectorului 6 care va avea un salariu de peste 15000 de lei să prezinte rapoarte de activitate.
"Am vrut să cerem raport la 6 luni sau la un an administratorului şi au votat împotrivă toţi!", a explicat Fâşie pentru Epoch Times.
Fâşie mai acuză că primarul Sectorului 6 s-a lansat în "ofense, atacuri la persoana, jigniri fără margini, de la faptul că nu mai tolerează ajutoare sociale, că noi nu facem nimic, nu apărăm interesele cetăţenilor".
"Nu stiu dacă asta şi-au dorit cetăţenii, să susţină pe banii lor salarii de 15000 de lei prin hotărâri adoptate pe repede- înainte în şedinţe de îndată", a completat consiliera.
Consiliera mai precizează că anul trecut când s-a votat proiectul pentru salariile primăriei, în procesul verbal de consultare obligatoriu, încheiat de primărie cu sindicatele, au fost consemnate 4 măsuri de îndeplinit, printre care identificarea cu acurateţe a tuturor funcţiilor publice şi contractuale, o estimare a impactului bugetar să se poată construi o anvelopă salarială realistă, emiterea unei noi organigrame pentru eficientizarea activităţii primăriei, şi toate cu emiterea unei propuneri până în decembrie 2017.
"Nimic nu s-a întâmplat din asta. Au venit din nou în şedinţa de îndată acum, a doua, că ieri nu le-a ieşit şi cu un arsenal întreg de invective", adaugă consiliera.
În fapt, potrivit unui comunicat remis de consilierii USR Sector 6, după adoptarea Legii salarizării unitare, în iulie 2017, primarul Mutu şi-a luat angajamentul în faţa sindicatului din UAT S6 de a realiza un recensământ al tuturor angajaţilor şi salariilor din primărie, precum şi elaborarea până în decembrie 2107 a unei noi organigrame care să permită eficientizarea activităţii primăriei.
"Nerespectarea acestui angajament a condus nu numai la o mărire nejustificată a fondului de salarii pentru un aparat supradimensionat, dar şi la imposibilitatea realizării la finele anului 2017 a unei proiecţii bugetare realiste şi sustenabile pentru 2018, care să nu afecteze investiţiile şi interesele cetăţenilor.
În locul unei noi organigrame pentru eficientizarea activităţii şi a unei proiecţii bugetare corecte, pentru a atenua impactul revoluţiei fiscale marca PSD asupra veniturilor salariaţilor, primarul Gabriel Mutu a elaborat un proiect care prevede majorarea salariilor de bază aprobate în iulie anul trecut şi micşorarea în schimb a coeficienţilor salariali. ", transmite USR.
Mai amintim că şedinţa de astăzi a fost cea de a doua de acest fel convocată de primarul Gabriel Mutu pentru adoptarea grilei de salarizare, după ce, la şedinţa de ieri, şi aceea furtunoasă, nu s-au obţinut cele 14 voturi necesare trecerii proiectului.
"Când lipsa de viziune şi profesionalism a PSD, la nivel central, trebuie implementată, la nivel local rezultatele pot fi dezastroase pentru bugetul local!
De la jumătăţi de adevăr şi acuzaţii false se ajunge foarte uşor la intimidări şi ameninţări!
Consilierii USR sunt vinovaţi de lipsa blocurilor anvelopate din Sector, de salariile aberante ale funcţionarilor publici din conducere... de toate nerealizările şi încurcăturile Primăriei, transmit consilieri USR sector 6 ulterior şedinţei.
De partea sa, primarul Gabriel Mutu acuză, printr-un comunicat postat pe site-ul primăriei sector 6 după şedinţa de îndată de ieri că prin neprezentare şi abţinere de la vot, consilierii USR şi PNL blochează proiectele de interes major ale sectorului 6 şi pun în pericol locurile de muncă a sute de angajaţi.
"În şedinţa de îndată convocată de primarul Gabriel Mutu, astăzi, 25 ianuarie 2018, a fost propusă spre votare grila de salarizare a angajaţilor Consiliului Local Sector 6.
Consilierii USR şi PNL, prin neprezentare şi abţinere la vot au împovărat bugetul local cu peste 60 de milioane de lei prin mărirea nejustificată a fondului de salarii, cu toate că în anul 2017 salariile au fost majorate substanţial.
Prin atitudinea manifestată, consilierii locali USR şi PNL blochează proiectele de interes major ale sectorului 6 şi pun în pericol locurile de muncă a sute de angajaţi.
Primarul Gabriel Mutu a declarat, la finalul şedinţei: “Pentru a ieşi din situaţia creată de consilierii USR şi PNL, am decis reconvocarea şedinţei de Consiliu Local pentru data de 26 ianuarie 2018, orele 09:00, cu speranţa că de această dată vor manifesta responsabilitate faţă de interesul public al cetăţenilor din sectorul 6, votând pentru menţinerea bugetului de salarii la nivelul anului 2017 şi neafectând bugetul de investiţii pentru anul 2018”, se arată în comunicatul pus pe site-ul Primăriei S6.