Sărituri cu schiurile: Juniorul Iulian Pitea a câştigat concursul de la Hinterzarten

(photos.com)

Sportivul român Iulian Pitea (14 ani) a câştigat concursul de sărituri cu schiurile de la Hinterzarten (Germania), prima etapa a Cupei FIS pentru juniori din acest an.

Întrecerea a reunit la start 47 de săritori cu schiurile din 10 ţări, iar Iulian Pitea (CSS Dinamo Râşnov) a obţinut un total de 243,6 puncte, cu sărituri de 73,5m, respectiv de 74,5 metri. Podiumul competiţiei a fost completat de germanul Paul Winter (241,6 puncte) şi de elveţianul Marco Moser (236 puncte).

Florin Spulber, antrenorul coordonator al echipei de sărituri cu schiurile a României, a declarat că "Prin victoria obţinută de Iulian Pitea la Hinterzarten, sportivul nostru a dovedit că munca, efortul susţinut şi talentul dau roade. Iulian este într-o formă fizică bună şi îmi doresc ca el şi colegii săi din echipa naţională să menţină acest trend ascendent şi pe viitor. Avem o echipă talentată, care din 2007 beneficiază de sprijinul important al companiei OMV. Sunt încrezător, aşadar, că rezultatele bune vor continua să apară."

Întrecerea s-a desfăşurat pe o trambulină cu dimensiunea de 77 de metri (HS77) şi punctul de construcţie la 70 de metri (K70).

Echipa naţională de sărituri cu schiurile a României este parte a programului OMV Move & Jump, lansat în 2007 de către OMV, grupul energetic lider în Europa Centrală şi de Sud-Est, alături de Federaţia Română de Schi-Biatlon. Obiectivul programului este situarea săritorilor români în primii zece din lume în următorii ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport