Sărituri cu schiurile: Juniorul Iulian Pitea a câştigat concursul de la Hinterzarten

(photos.com)

Sportivul român Iulian Pitea (14 ani) a câştigat concursul de sărituri cu schiurile de la Hinterzarten (Germania), prima etapa a Cupei FIS pentru juniori din acest an.

Întrecerea a reunit la start 47 de săritori cu schiurile din 10 ţări, iar Iulian Pitea (CSS Dinamo Râşnov) a obţinut un total de 243,6 puncte, cu sărituri de 73,5m, respectiv de 74,5 metri. Podiumul competiţiei a fost completat de germanul Paul Winter (241,6 puncte) şi de elveţianul Marco Moser (236 puncte).

Florin Spulber, antrenorul coordonator al echipei de sărituri cu schiurile a României, a declarat că "Prin victoria obţinută de Iulian Pitea la Hinterzarten, sportivul nostru a dovedit că munca, efortul susţinut şi talentul dau roade. Iulian este într-o formă fizică bună şi îmi doresc ca el şi colegii săi din echipa naţională să menţină acest trend ascendent şi pe viitor. Avem o echipă talentată, care din 2007 beneficiază de sprijinul important al companiei OMV. Sunt încrezător, aşadar, că rezultatele bune vor continua să apară."

Întrecerea s-a desfăşurat pe o trambulină cu dimensiunea de 77 de metri (HS77) şi punctul de construcţie la 70 de metri (K70).

Echipa naţională de sărituri cu schiurile a României este parte a programului OMV Move & Jump, lansat în 2007 de către OMV, grupul energetic lider în Europa Centrală şi de Sud-Est, alături de Federaţia Română de Schi-Biatlon. Obiectivul programului este situarea săritorilor români în primii zece din lume în următorii ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport