Sârbul Filip Filipovic, declarat cel mai bun poloist al lumii în 2014

(Kiyoshi Ota / Getty Images)

Sârbul Filip Filipovic a fost declarat cel mai bun poloist al lumii în anul 2014, a anunţat Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA).

Filipovic a câştigat medalia de aur la Campionatul European cu naţionala Serbiei, dar şi Liga Mondială. Filipovic a fost ales pentru a doua oară cel mai bun poloist al lumii, după ce primise acest trofeu şi în 2011.

Poloistul sârb, care joacă la formaţia italiană Pro Recco, a afirmat că acest titlu este pentru el ca orice alt trofeu, un indicator al succesului echipei sale şi al calităţii coechipierilor, iar faptul că a cucerit din nou acest titlu îi conferă o importantă şi mai mare. Filipovic a ţinut să le mulţumească antrenorilor săi, care l-au îndrumat pe calea cea bună, dar şi familiei, care i-a dat încrederea să fie mai bun zi de zi.

Lista candidaţilor pentru titlul de poloistul anului a mai inclus doi jucători sârbi, portarul Gojko Pijetlovic (CSM Digi Oradea) şi Dusan Mandic, maghiarii Denes Varga şi Daniel Varga, precum şi americanul Bret Bonanni.

Filipovic va fi recompensat cu premiul de poloistul anului în cadrul unei ceremonii speciale care va avea loc la Doha (Qatar), cu prilejul Campionatelor Europene înot în bazin scurt (25 de metri), programate în perioada 3-7 decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport