Tenis: Federer şi Hewitt vor inaugura un format de meci "revoluţionar"

Elveţianul Roger Federer.
Elveţianul Roger Federer. (Julian Finney / Getty Images)

Elveţianul Roger Federer şi australianul Lleyton Hewitt se vor întâlni înaintea Openului Australiei într-un meci demonstrativ ce se va desfăşura după un format "revoluţionar", destinat să reducă timpul petrecut pe teren, partida urmând să se dispute cu un set de patru ghemuri şi fără "leţ" la serviciu.

Proaspăt câştigător al Cupei Davis în faţa Franţei (3-1), deţinător a 17 titluri de Mare Şlem, Federer va juca împotriva rivalului săi australian pe 12 ianuarie la Sydney.

Cele patru inovaţii introduse sunt fără "leţ" la serviciu (tradiţional, serviciul trebuie rejucat atunci mingea atinge fileul şi cade în partea de teren a adversarului), punctul de avantaj după o egalitate la 40 va dispărea, setul este câştigat de primul care ajunge la patru ghemuri câştigate, iar în caz de egalitate la trei ghemuri se va juca ţie-break. Totuşi regula celor trei seturi rămâne valabilă.

Conform promotorilor, acest format inspirat din cricket şi testat în cluburile australiene trebuie să permită să reducă la jumătate timpul unui meci.

"Acest nou format ar trebui să revoluţioneze tenisul, în special la cluburi şi în simpla practică socială", a precizat preşedintele Federaţiei australiene, Craig Tiley.

"Timpul este preţios, iar acest nou format rapid este perfect pentru orice jucător amator de tenis, dar care are un programat mai încărcat", a adăugat responsabilul australian.

La rândul său, Roger Federer s-a declarat "entuziasmat" de idee de a juca "acest meci special" în faţa unui vechi prieten.

Federer şi Hewitt, ambii în vârstă de 33 de ani, s-au întâlnit de 27 de ori începând din 1999, cu un avantaj de 18 victorii pentru elveţian şi nouă pentru australian, care a câştigat ultima lor confruntare, la turneul de la Brisbane, în ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport