Sahara: Dune de nisip acoperite cu un strat de zăpadă de 38 cm

Zăpadă în deşertul Sahara, 7 ianuarie 2018.
Zăpadă în deşertul Sahara, 7 ianuarie 2018. (Captură Imagine)

Un strat de zăpadă de aproximativ 40 cm a acoperit dunele din micuţul oraş Ain Sefra, Algeria. Este pentru a treia oară în aproximativ 40 de ani când ninge în această zonă a deşertului Sahara.

Ninsoarea din acest an este mult mai serioasă decât cea care a avut loc în zonă în urmă cu peste un an.

Localnicii, care îndură temperaturi de peste 37 grade în cursul verii, au fost uimiţi de zăpada densă care s-a aşternut peste oraşul lor, cunoscut sub numele de “Poarta către deşert”.

Fotograful Karim Bochetata, care a surprins imaginile remarcabile, a afirmat: “Am fost surprinşi cu adevărat când ne-am trezit şi am văzut că a nins din nou. Zăpada a rezistat toată ziua de duminică şi a început să se topească în jurul orei [locale] 5 p.m.”.

Ninsoarea de anul trecut a provocat haos în oraş, pasagerii fiind blocaţi în autobuze, după ce drumurile au devenit alunecoase şi acoperite de gheaţă. Copiii au făcut oameni de zăpadă şi chiar s-au dat cu săniuţele pe dunele de nisip.

Evenimentul meteorologic neaşteptat a avut loc într-o perioadă în care Europa şi SUA se confruntă cu temperaturi foarte scăzute.

Furtuna de iarnă Grayson, care loveşte coasta de est a Statelor Unite, a provocat îngheţarea mării în Cape Cod şi a Cascadei Niagara.

Un purtător de cuvânt al Biroului de Meteorologie a declarat marţi: “Aerul rece a ajuns în Africa de Nord în cursul weekendului ca urmare a presiunii ridicate de deasupra Europei”.