Prima urgie pe Wall Street: New York-ul lovit de îngheţuri de -28 grade Celsius

Iarna în New York City, SUA.
Iarna în New York City, SUA. (Getty Images)

Primarul New York-ului a avertizat că oraşul se va confrunta vineri cu temperaturi de minus 28 grade Celsius şi aproximativ 1.500 de pluguri de zăpadă vor fi trimise pe traseu.

Bill de Blasio a avertizat Big Apple (cum mai este cunoscut oraşul New York) în legătură cu temperaturile de îngheţ care vor lovi vineri şi a discutat despre lupta disperată pentru combaterea efectelor furtunii Grayson.

“Toată lumea trebuie să trateze acest lucru cu seriozitate, fie că sunteţi la volan, fie că sunteţi pietoni; vor fi condiţii dificile de deplasare. Oamenii ar trebui să se gândească bine la schimbarea programului dacă este posibil. Dacă nu trebuie neapărat să ieşiţi afară, atunci nu ar trebui să plecaţi mâine dimineaţă. Dacă puteţi folosi transportul în comun ca o alternativă atunci ar fi mai bine”, a afirmat primarul New York-ului.

“Dacă nu trebuie să ieşiţi afară în aceste condiţii, vă rog să evitaţi acest lucru sau să limitaţi la maxim timpul petrecut afară. Va fi de asemenea foarte frig... vineri dimineaţă va fi chiar mai rău”, a mai precizat primarul.

De Blasio a mai susţinut că prognoza meteo arată că vineri temperatura poate ajunge la -28 grade Celsius în New York City.

Avertismentul vine după ce furtuna Grayson, care mătură Coasta de Est a Statelor Unite, s-a soldat cu cel puţin 9 decese. Într-unul dintre cazuri, o persoană de 96 de ani a fost găsită îngheţată într-un parc de joacă pentru copii.

Poliţia din Roseville, Michigan, a anunţat că femeia găsită îngheţată suferea de demenţă şi a ieşit afară într-un halat şi papuci de casă.

Valul de aer arctic va rămâne în regiune până la sfârşitul acestei săptămâni.

Temperaturile foarte scăzute sunt rezultatul aerului rece din zona Arctică care a inundat şi unele zone ale Statelor Unite.

Aerul rece se menţine, de obicei, deasupra zonei Arctice ca urmare a unui puternic vortex polar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură