S-a descoperit o navă care a fost scufundată de nemţi în 1942

Valentina Stratulat
05.02.2012

Vânătorii de comori au găsit epava unei nave britanice din timpul celui de-al doilea război mondial. Specialiştii susţin că la bordul navei s-ar putea afla 71 de tone de platină, care ar valora nu mai puţin de trei miliarde de dolari.

Ambarcaţiunea a eşuat în largul coastei Cape Cod Massachusetts, după ce a fost lovită de torpilele navelor germane.

Epava a fost localizată de un grup de căutători de comori, care a depus o cerere la guvernul Statelor Unite pentru a efectua căutările. Totuşi, locaţia exactă a navei este ţinută în secret.

Potrivit cercetătorilor, nava ar fi fost scufundată de nemţi în 1942.

"Suntem încântaţi să descoperim istoria, deoarece totul era ţinut în secret", a menţionat vânătorul de comori Greg Brooks.

La bordul epavei, s-ar putea afla 4.500 de cutii cu lingourile de platină ce urmau să fie livrate Americii de către Uniunea Sovietică, drept plată de război.

În acest context,Greg a menţionat: "Nu vom păstra banii. Avem proiecte unde îi vom investi, pentru a ajuta copiii şi oamenii din Massachusetts şi Haiti".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor