Rusia susţine că perspectivele lui Assad se micşorează

Dmitri Medvedev (ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
28.01.2013

Rusia a declarat că şansele preşedintelui sirian Bashar al-Assad de a rămâne la putere devin "din ce în ce mai mici", pe măsură ce luptele de duminică, din sud-vestul Damascului, au închis un drum principal din capitală.

"Cred că, cu fiecare zi, fiecare săptămână şi fiecare lună, şansele de păstrare a puterii devin din ce în ce mai mici", a spus Medvedev, în conformitate cu transcrierea în limba rusă a unui interviu acordat CNN, care a fost publicat de biroul său.

"Dar repet, acest lucru trebuie decis de poporul sirian. Nu de Rusia, nu de Statele Unite, nu de orice altă ţară", a declarat Medvedev, a căror administraţie a criticat sprijinul occidental, turc şi arab pentru rebelii din Siria.

După ce preşedintele îndelungat al Egiptului Hosni Mubarak a fost răsturnat, Rusia s-a abţinut din a-şi exercita dreptul de veto cu privire la o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU privind autorizarea puterilor occidentale şi arabe de a oferi ajutor militar rebelilor care l-au răsturnat pe Moammer Gaddafi din Libia.

Moscova a acuzat Occidentul că a încălcat drepturile suverane şi şi-a exercitat dreptul de veto privind acţiunea ONU împotriva lui Assad. Medvedev a avertizat că înlăturarea prin forţă a lui Assad ar însemna "zeci de ani" de război civil.

Moscova a blocat trei rezoluţii ale Consiliului de Securitate, care vizau înlăturarea sau presarea lui Assad de a încheia vărsarea de sânge care a dus la moartea a peste 60.000 de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor