Rusia: Patru jurnalişti înjunghiaţi pentru că au refuzat să publice un articol despre Stalin

Fostul dictator sovietic Iosif Stalin.
Fostul dictator sovietic Iosif Stalin. (Getty Images)

Patru jurnalişti din oraşul sudic rusesc Stavropol au fost răniţi prin înjunghiere, au susţinut luni autorităţile regionale şi diverse rapoarte media, potrivit publicaţiei The Moscow Times.

Atacul a avut loc într-un birou al publicaţiei Rodina a Partidului Comunist Rus, a declarat guvernatorul regiunii Stavropol. Atacatorul, al cărui nume nu a fost publicat, se află în custodia autorităţilor.

Suspectul aparent i-a atacat pe jurnalişti pentru că nu au acceptat să publice un articol scris de el, a declarat Svetlana Bondarenko, fiica redactorului şef al publicaţiei Rodina, Nikolai Bondarenko, într-un interviu acordat ziarului de investigaţie Novaia Gazeta.

“[Suspectul] discuta cu redactorul şef, apoi şi-a scos cuţitul şi l-a atacat atât pe el cât şi pe alţi trei angajaţi”, a precizat aceasta.

Viktor Lozovoi, membru al adunării regionale din Stavropol, a declarat pentru Interfax că suspectul în vârstă de 70 de ani i-a atacat pe jurnalişti după ce i-a cerut redactorului şef să îi publice un articol despre Stalin.

Lozovoi a afirmat că doar redactorul şef al ziarului Rodina a fost spitalizat şi l-a descris pe atacator ca fiind o persoană cu probleme mintale.