Rusia: Jurnalistă din opoziţie susţine că incendierea automobilului său ar putea indica o tentativă de asasinare

Automobilul proeminentei jurnaliste din opoziţie Iulia Latinina a fost incendiat în urmă cu câteva zile, într-o posibilă tentativă de asasinare, a declarat joi aceasta.
Jurnalista rusă Iulia Latinina
Jurnalista rusă Iulia Latinina (Captură Foto)

“Investigatorul tocmai ne-a informat că autovehiculul a luat foc în trei locuri”, a precizat Latinina într-un interviu la postul de radio Ekho Moskvî. “Acest lucru este foarte trist de fapt, deoarece înseamnă că a fost, din păcate, nu doar un incediu, ci o tentativă de asasinare”.

Anterior, un investigator a sugerat că automobilul jurnalistei ruse ar fi putut să ia foc din cauza unor probleme la instalaţia electrică. Dar, joi, ea a respins cu tărie această explicaţie.

Latinina a afirmat că este convinsă că acest ultim incident are legătură cu un atac în luna iulie, când bărbaţi neidentificaţi au răspândit un gaz urât mirositor înăuntrul locuinţei familiei sale, printr-o fereastră. Acel atac, a adăugat jurnalista, ar putea să fi fost comis de aceeaşi oameni care au aruncat o găleată cu fecale asupra ei în august 2016.

În interviul de joi, Latinina a declarat că nu s-a aflat în Rusia în timpul atacului din 3 septembrie.

Latinina are deseori opinii critice la adresa Kremlinului şi le exprimă în emisiunea sa de la Ekho Moskvy şi în publicaţia Novaia Gazeta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe