Rusia îl numeşte pe actorul Steven Seagal reprezentant special pentru legăturile cu SUA

Actorul american de filme de acţiune Steven Seagal
Actorul american de filme de acţiune Steven Seagal (Clive Mason/Getty Images)

Actorul american de filme de acţiune Steven Seagal a fost numit reprezentant special al Ministerului rus de Externe. În această funcţie, aparent neplătită, Seagal se va concentra pe dezvoltarea relaţiilor ruso-americane în domeniile culturii şi artelor.

Moscova l-a delegat pe actorul american Steven Seagal să “amplifice relaţiile ruso-americane în sfera umanitară, inclusiv interacţiuni în domeniile culturii şi artei” sau a interacţiunilor în rândul tineretului, a anunţat Ministerul rus de Externe, potrivit Deutsche Welle.

“Întotdeauna am avut o dorinţă foarte puternică de a face tot posibilul pentru a îmbunătăţi relaţiile ruso-americane”, a afirmat Seagal sâmbătă, fiind citat de canalul de televiziune finanţat de statul rus RT.

“Am lucrat necontenit în această direcţie timp de mulţi ani în mod neoficial şi acum sunt foarte bucuros pentru oportunitatea de a face acelaşi lucru pe cale oficială”, a declarat actorul.

Seagal, un susţinător puternic al preşedintelui rus Vladimir Putin, a obţinut cetăţenia rusă în 2016.

Seagal a apărat politicile lui Putin, inclusiv anexarea in 2014 de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, şi a criticat guvernul american.

Actorul a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, găzduit în Rusia luna trecută, şi s-a aflat printre invitaţi când Putin a fost învestit oficial în luna mai pentru a patra oară în funcţia de preşedinte al ţării.

Noul rol al lui Seagal a fost comparat de Ministerul rus de Externe cu cel al unui ambasador ONU al bunăvoinţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Cultură