Rusia: Grupul OPEC va discuta producţia SUA în şedinţa din decembrie [TASS]

Rafinarie OMV de langa Viena, vedere panoramica.
Rafinarie OMV de langa Viena, vedere panoramica. (JOE KLAMAR / AFP / Getty Images)

Ministerul Energiei din Rusia a declarat luni că grupul OPEC - OPEC plus un grup de ţări afiliate, exportatori de ţiţei independenţi, inclusiv Rusia - vor discuta o propunere de scădere a producţiei de ţiţei a SUA, atunci când se întâlnesc în decembrie, a raportat agenţia de ştiri TASS.

SUA a devenit principalul exportator de ţiţei, într-un moment în care marile economii se străduiesc să nu intre în recesiune, iar PIB-ul Rusiei este limitat de preţurile mici ale barilului.

Dar este însă prematur să fie vorba despre reduceri drastice de producţie, potrivit TASS, care îl citează pe ministrul rus al Energiei, Pavel Sorokin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie