Rusia ar putea închide cazul împotriva lui Michael Calvey

Michael Calvey, managerul fondului de investiţii Baring Vostok
Michael Calvey, managerul fondului de investiţii Baring Vostok (Getty Images)

Rusia ar putea renunţa la dosarul în care investitorul Michael Calvey şi alţi directori ai grupului Baring Vostok sunt acuzaţi de delapidare, a informat miercuri ziarul Kommersant.

Directorii Baring Vostok au fost reţinuţi în februarie fiind suspecţi de delapidare, pe care au negat-o. Ei au afirmat că dosarul este politic şi orhestrat pentru a facilita unui grup obscur controlul asupra unei bănci.

Raportul Kommersant susţine că anchetatorii au reevaluat valoarea acţiunilor predate de Baring Vostok băncii, ca parte a rambursării unui împrumut.

Evaluatorii au constatat că acţiunile valorau mult mai mult decât suma pe care o pretindea reclamantul în cauză.

Avocaţii companiei Baring Vostok pot folosi acum expertiza pentru a face apel şi a închide dosarul din lipsă de probe, a raportat Kommersant.

Dosarul a captat atenţia comunităţii internaţionale din cauza arestării investitorului Michael Calvey, unul dintre puţinii oameni de afaceri care a ales să continue să facă invetiţii în Rusia lui Vladimir Putin după ce Kremlinul a ales autocraţia şi lipsa de transparenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe