Rusia: Activişti ai campaniei lui Navalni închişi în oraşul Soci

Un tribunal din oraşul rusesc Soci a închis doi activişti care susţin campania prezidenţială a politicianului din opoziţie Alexei Navalni.
Alexei Navalni.
Alexei Navalni. (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)

Tribunalul din oraşul Soci a declarat marţi că Olesya Khristosenko şi Konstantin Gudimov au participat la mitinguri neautorizate şi a decis să rămână în detenţie pentru 12 şi respectiv 8 zile.

Alexei Navalni, un rival al preşedintelui rus Vladimir Putin, desfăşoară o campanie pentru alegerile prezidenţiale din Rusia din martie 2018 în ciuda declaraţiei publicate de Comitetul Electoral Central, care a precizat că politicianul din opoziţie nu poate candida din cauza unei condamnări într-un dosar legat de infracţiuni financiare. Navalni a declarat în repetate rânduri că procesul a fost motivat politic.

Navalni şi susţinătorii săi au desfăşurat proteste pe cuprinsul Rusiei în 7 octombrie, cu ocazia celei de-a 65-a zi de naştere a preşedintelui Putin, sfidând un avertisment al Kremlinului că organizatorii adunărilor publice neautorizate vor fi aduşi în faţa instanţei.

Putin, care şi-a consolidat controlul asupra Kremlinului şi sistemului politic rusesc în cei peste 18 ani în care s-a aflat la putere ca preşedinte sau premier, este un potenţial candidat la alegerile de anul următor şi se estimează că va câştiga un nou mandat de şase ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe