Romney a câştigat primarele din Ohio,stat cheie în cursa pentru învestitură

Candidatul la învestitura republicană, Mitt Romney. (Win McNamee/Getty Images)
Epoch Times România
07.03.2012

Fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romney a câştigat primarele de marţi, din Ohio, consolidându-şi statutul de favorit în cursa pentru învestitura republicană.

După numărarea a peste 99% din voturi, Romney a obţinut 38% din sufragii, urmat la diferenţă mică de fostul senator Rick Santorum, cu 37%.

Newt Gingrich a primit 15 % din voturi, iar Ron Paul numai 9%.

Diferenţa de voturi între Romney şi Santorum este prea mare pentru a mai fi recuperată de fostul senator.

Statul industrial Ohio, unde republicanii trebuie să câştige în noiembrie, pentru a avea o şansă la Casa Albă, este considerat cel mai râvnit premiu. Niciun republican nu a devenit vreodată preşedinte fără a câştiga mai întâi primarele din Ohio.

"Sper că voi obţine susţinerea populaţiei de aici, din Ohio, şi din alte state din ţară", a declarat Romney cu o zi înainte de scrutin. "Cred că, dacă voi reuşi, voi obţine învestitura" republicană, a adăugat el.

Maşinăria sa politică bine finanţată a cheltuit mult mai mulţi bani în campania din Ohio decât cea a principalului său rival, Santorum, ceea ce a permis ca Romney să îl ajungă din urmă în sondaje.

"A sugera că este ca în David şi Goliat este probabil prea puţin", a declarat luni Santorum.

În Ohio sunt în joc 63 de delegaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor