România va găzdui, în 2018, summitul „Iniţiativei celor Trei Mări” - Surse

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderii a 12 ţări se vor reuni la Bucureşti anul viitor, la summitul „Iniţiativei celor Trei Mări”, susţin sursele prezidenţiale citate de Mediafax. În acest an, summitul s-a desfăşurat la Varşovia şi l-a avut ca invitat special pe preşedintele Iohannis.

La reuniunea de la Varşovia au participat şefi de stat şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări din Europa Centrală şi de Est: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

„Iniţiativa celor Trei Mări” urmăreşte să ofere susţinere politică pentru o mai bună cooperare şi interconectare a economiilor statelor din spaţiul geografic cuprins între cele trei mări - Adriatică, Baltică şi Neagră - în domenii precum energie, transporturi, telecomunicaţii sau protecţia mediului", a explicat Administraţia Prezidenţială.

Cu ocazia summit-ului, Donald Trump a declarat că Statele Unite cooperează cu Polonia pentru a combate „comportamentul destabilizator” al Rusiei şi a cerut din nou statelor membre NATO să-şi îndeplinească obligaţiile financiare faţă de organizaţia de securitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne