Hamburg: Poliţia foloseşte tunuri cu apă şi spray cu piper împotriva manifestanţilor anti-G20 (video)

Forţele de poliţie din Hamburg au folosit tunuri cu apă şi spray cu piper pentru a dispersa o mulţime mare de manifestanţi care s-a adunat într-unul dintre parcurile oraşului în aşteptarea summitului G20.
Poliţia din Hamburg a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţi anti-G20, 4 iulie 2017.
Poliţia din Hamburg a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţi anti-G20, 4 iulie 2017. (Morris MacMatzen/Stringer/Getty Images)

Înaintea deschiderii summitului G20 ce va avea loc în perioada 7-8 iulie în Hamburg - la care vor participa numeroşi lideri mondiali, inclusiv Donald Trump, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan – au apărut incidente violente între forţele de ordine şi manifestanţii anti-G20.

Marţi seara, în zona Neuer Pferdemarkt, forţele de poliţie au folosit tunuri cu apă şi spray cu piper împotriva miilor de activişti care au protestat pe parcursul zilei, potrivit RT.

Cel puţin 15.000 de ofiţeri de poliţie din toate statele federale ale Germaniei au fost trimişi în Hamburg pentru a asigura securitatea publică la summitul G20.

Poliţia germană ia măsuri dure împotriva manifestanţilor, care au sosit în Hamburg încă de săptămâna trecută şi au instalat tabere– în stilul Occupy Wall Street – în parcurile oraşului. În timpul operaţiunilor de alungare a manifestanţilor, poliţia a descoperit un stoc de arme în tabarele manifestanţilor de extremă stânga şi ale anarhiştilor, inclusiv cuţite, bastoane telescopice, prăştii de precizie şi alte dispozitive ce ar putea fi folosite pentru a cauza răni grave forţelor de ordine şi altor persoane.

“Avem unităţi speciale germane disponibile pentru summit”, a declarat marţi şeful poliţiei din Hamburg, Ralf Meyer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe