Kremlinul anunţă că Putin se va întâlni cu Trump în 7 iulie

Moscova a anunţat marţi că preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu omologul său american Donald Trump în 7 iulie în oraşul german Hamburg, care va găzdui summitul G20.
Preşedintele rus, Vladimir Putin.
Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Lintao Zhang/Getty Images)

“[Întâlnirea] a fost stabilită pentru ziua de 7 iulie”, a declarat Iuri Uşakov, consilier al Kremlinului, într-o discuţie purtată cu reporteri, marţi, în Moscova.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a declarat că evenimentul a fost planificat ca o întâlnire veritabilă pentru discutarea unor probleme bilaterale, şi nu ca o scurtă întâlnire, neoficială.

Aceasta va fi prima întâlnire personală între cei doi şefi de stat de când Trump a fost învestit oficial în luna ianuarie.

Întâlnirea va avea loc în condiţiile în care administraţia Trump este intens monitorizată pentru presupuse legături cu Kremlinul, după ce mai mulţi oficiali ai sectorului de informaţii american au acuzat că Putin a ordonat personal o campanie de hacking şi manipulare a opiniei publice pentru a încerca să îl ajute pe Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016.

Kremlinul a respins acuzaţiile.

Casa Albă a confirmat anterior că o întâlnire între Trump şi Putin va avea loc pe marginea summitului G20 din Germania, fără a specifica însă data.

Generalul H.R. McMaster, consilier pentru securitate naţională al Casei Albe, a declarat în 29 iunie că nu există nicio “agendă specifică” pentru întâlnirea lui Trump cu Putin.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că este în special important ca Putin şi Trump să discute despre războiul din Siria.

În timpul campaniei sale prezidenţiale, Trump l-a lăudat în repetate rânduri pe Putin şi a promis că va depune eforturi pentru a îmbunătăţi relaţiile ruso-americane.

Dar speranţele pentru îmbunătăţirea relaţiilor celor două ţări s-au redus în ultimele câteva luni.

La summitul G20, care va avea loc în perioada 7-8 iulie, vor participa şefi de state şi guverne din principalele puteri economice globale pentru a discuta despre lupta împotriva terorismului, schimbarea climatului, comerţul liber şi alte probleme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe