România permite finanţarea proiectelor localităţilor din R. Moldova înfrăţite cu cele de peste Prut

Semnarea unui acord de înfrăţirea unei localităţi din RM cu o localitate din România
Semnarea unui acord de înfrăţirea unei localităţi din RM cu o localitate din România (facebook.com/Petru Frunze)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat recent decretul pentru promulgarea Legii privind finanţele publice locale, care prevede şi aprobarea finanţării de către autorităţile locale din România a unor proiecte propuse de autorităţile locale din Republica Moldova, în baza acordurilor de înfrăţire.

„Autorităţile administraţiei publice locale din România pot aproba finanţarea unor proiecte propuse de către autorităţile administraţiei publice locale din Republica Moldova şi Serbia în baza acordurilor de înfrăţire/cooperare încheiate în condiţiile Legii pentru Obiective de investiţii ale unităţilor administrativ – teritoriale din Republica Moldova şi Serbia”, prevede actul normativ, transmite Infoprut.

De la începutul anului 2018, peste 160 de localităţi din Republica Moldova au semnat acorduri de înfrăţire cu localităţi din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe