Maşină a poliţiei implicată într-un accident rutier cu o ambulanţă. Dumitru Sliusarenco: În Moldova, legile nu sunt pentru cei cu girofar

Ambulanţele trebuie să aibă prioritate în faţa oricui, însă trăim în ţara reformelor de televizor şi legilor doar pentru cei mici, proşti şi slabi, afirmă avocatul Promo-LEX.
Accident rutier dintre o maşină a poliţiei şi o ambulanţă la Chişinău
Accident rutier dintre o maşină a poliţiei şi o ambulanţă la Chişinău (facebook.com/INP al IGP din RM)

Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) al IGP din Republica Moldova a informat că în dimineaţă de duminică, 9 decembrie, un echipaj a fost implicat într-un accident rutier pe bulevardul Ştefan cel Mare intersecţie cu strada Toma Ciorbă din Chişinău, unde o ambulanţă s-a ciocnit cu maşina INP. „Persoane traumatizate nu sunt. Pe cazul dat este iniţiată o anchetă care va stabili toate circumstanţele”, arată comunicatul.

În context, avocatul Promo-LEX, Dumitru Sliusarenco a menţionat că utilizarea girofarelor în Chişinău arată într-un fel starea generală din societate unde regulile sunt reguli doar pentru plebe, doar pentru muritorii de rând.

Avocatul crede că ar fi foarte interesant de aflat care era urgenţa maşinii de poliţie. Pentru că dacă nu au fost luaţi ostatici, nu atacă teroriştii ori dacă nu fuge din oraş nu ştiu ce criminal de la locul crimei - nu ai de ce folosi girofarul. Mai mult decât atât, ambulanţele trebuie să aibă prioritate în faţa oricui.

„Dar noi trăim în ţara reformelor de televizor şi legilor doar pentru cei mici, proşti şi slabi, legi care nu se aplică celor cu girofar. Iar girofare noi avem muuulte, mari şi mici, albastre şi roşii, de toate felurile”, a concluzionat Dumitru Sliusarenco.