România, mereu uimitoare: Un WC public din Constanţa costă 50.000 de euro, cât un apartament

Un WC public din Constanţa costă cât un apartament. Firmele de casă ale Primăriei au tocat 3 milioane de euro pentru a reabilita Parcul Arheologic.
WC public
WC public (Info Sud-Est)

Primăria Constanţa a plătit aproximativ 3 milioane de euro ca să reabiliteze Parcul Arheologic din oraş. Din toată suma, peste 150.000 de euro au fost cheltuiţi pentru trei closete publice, de 18 mp fiecare. Aşa se face că, în Constanţa, un WC public a ajuns să coste 2.880 euro/mp. Această sumă nu include dotările interioare care au costat alţi bani – în jur de 20.000 de euro, relatează info-sud-est.ro.

În centrul oraşului, un apartament de aproximativ 50 mp costă în jur de 1.200-1.500 euro/mp. Spre exemplu, în 28 august 2018, pe site-ul imobiliare.ro, un apartament de două camere (48 mp) a fost scos la vânzare cu 56.000 de euro. Apartamentul este situat în zona centrală a Constanţei, la 600 de metri distanţă de Parcul Arheologic, unde coşmelia unui WC public a costat Primăria Constanţa 50.000 de euro.

Pe lângă acest lucru, cele trei closete nici măcar nu sunt funcţionale. Jurnaliştii au vrut să vadă cum arată un WC de 50.000 de euro, aşa că au încercat să intre într-unul dintre cele trei closete. Era închis. La fel şi celelalte două. Au întrebat unul dintre paznicii parcului de ce nu se poate intra în toaleta publică.

"Dacă aveţi nevoie la baie, mergeţi la cârciuma din parc. E o înţelegere între primărie şi patronul de acolo, să lase oamenii să intre până când sunt gata astea", le-a răspuns bărbatul.

Pentru mai multe detalii intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne