România frumoasă: Un român din Germania ajută cu maşina personală şoferii de TIR să ajungă la vot

Troncota Constantin, românul din Germania care a ajutat şoferii români de TIR să ajungă la secţiile de votare.
Troncota Constantin, românul din Germania care a ajutat şoferii români de TIR să ajungă la secţiile de votare. (Facebook - Ionut Florinel Moldoveanu)

Un român din Germania s-a remarcat prin altruismul şi spiritul său civic în cele trei zile pe care diaspora le are la dispoziţie pentru a vota în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Este vorba despre Troncota Constantin, un român din Germania care a mers cu maşina personală din parcare în parcare pentru a lua şoferii de TIR şi a-i duce la secţiile de votare cele mai apropiate.

Povestea sa a fost prezentată pe Facebook de un alt român, Ionuţ Florinel Moldoveanu, care s-a arătat impresionat de gestul lui Troncota:

"El este Troncota Constantin! ...Un ‘Super Român’ care merge din parcare în parcare, şi bate în uşile tuturor tirurilor cu numere de România, pentru a-i duce pe Români să voteze, cu maşina personală.

Gestul lui m-a emoţionat maxim, şi mi-a dat speranţa că România este pe cale de vindecare.

FELICITARI drag compatriot! Gestul tău merită să fie cunoscut de cei care iubesc România!!!

#Romaniasevindeca!!!".

La ambele tururi ale alegerilor, şoferii români de TIR aflaţi pe drumurile europene din afara ţării au postat coordonatele parcărilor în care sunt şi le-au cerut românilor care trec cu maşinile prin zonă în drum spre secţiile de votare să îi ia şi pe ei. Troncota Constantin a fost unul dintre cei care au dat o mână de ajutor în acest sens.

Reamintim că, încă din primul tur de scrutin, comunitatea „Voluntari în Europa” a lansat un apel către românii din diaspora să îi ajute pe şoferii de TIR-uri care nu pot ajunge la vot.

Cum autovehiculele de mare tonaj nu pot intra în centrele oraşelor, şoferii s-au trezit că au dificultăţi în a putea vota, aşa că cea care a creat acest grup, Adriana Mureşan, i-a invitat pe românii din afara graniţelor care merg cu maşina la vot să îi ia şi pe compatrioţii lor şoferi care nu se pot deplasa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne