România frumoasă: Un român din Germania ajută cu maşina personală şoferii de TIR să ajungă la vot

Troncota Constantin, românul din Germania care a ajutat şoferii români de TIR să ajungă la secţiile de votare.
Troncota Constantin, românul din Germania care a ajutat şoferii români de TIR să ajungă la secţiile de votare. (Facebook - Ionut Florinel Moldoveanu)

Un român din Germania s-a remarcat prin altruismul şi spiritul său civic în cele trei zile pe care diaspora le are la dispoziţie pentru a vota în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Este vorba despre Troncota Constantin, un român din Germania care a mers cu maşina personală din parcare în parcare pentru a lua şoferii de TIR şi a-i duce la secţiile de votare cele mai apropiate.

Povestea sa a fost prezentată pe Facebook de un alt român, Ionuţ Florinel Moldoveanu, care s-a arătat impresionat de gestul lui Troncota:

"El este Troncota Constantin! ...Un ‘Super Român’ care merge din parcare în parcare, şi bate în uşile tuturor tirurilor cu numere de România, pentru a-i duce pe Români să voteze, cu maşina personală.

Gestul lui m-a emoţionat maxim, şi mi-a dat speranţa că România este pe cale de vindecare.

FELICITARI drag compatriot! Gestul tău merită să fie cunoscut de cei care iubesc România!!!

#Romaniasevindeca!!!".

La ambele tururi ale alegerilor, şoferii români de TIR aflaţi pe drumurile europene din afara ţării au postat coordonatele parcărilor în care sunt şi le-au cerut românilor care trec cu maşinile prin zonă în drum spre secţiile de votare să îi ia şi pe ei. Troncota Constantin a fost unul dintre cei care au dat o mână de ajutor în acest sens.

Reamintim că, încă din primul tur de scrutin, comunitatea „Voluntari în Europa” a lansat un apel către românii din diaspora să îi ajute pe şoferii de TIR-uri care nu pot ajunge la vot.

Cum autovehiculele de mare tonaj nu pot intra în centrele oraşelor, şoferii s-au trezit că au dificultăţi în a putea vota, aşa că cea care a creat acest grup, Adriana Mureşan, i-a invitat pe românii din afara graniţelor care merg cu maşina la vot să îi ia şi pe compatrioţii lor şoferi care nu se pot deplasa.