România, cea mai petrecăreaţă ţară de Revelion

Jocuri de artificii în noaptea de Revelion
Jocuri de artificii în noaptea de Revelion (Epoch Times România)

Dacă în topurile bogăţiei, PIB-ului, salarilor etc. suntem departe de a fi printre fruntaşi, ei bine, în ceea ce priveşte apetitul pentru petreceri, suntem primii. România este pe primul loc într-un top al celor mai petrecăreţe ţări în seara de Revelion, urmată de Rusia şi Ucraina.

Topul ia în calcul ora la care merg la culcare popoarele în noaptea dintre ani şi a fost întocmit în urma unui studiu realizat de Jawbone, companie care vinde brăţări ce monitorizează activitatea unei persoane, informează mirror.co.uk., preluat de Mediafax.

Jawbone a reuşit să facă o medie a orei la care merg la culcare locuitorii din diferite ţări ale lumii, ajungând la concluzia că românii, sunt cei mai rezistenţi la petrecerile de Revelion. Românii petrec în medie în noaptea de Revelion până la ora 3.55 iar la miezul nopţii, 96,8% din populaţia României se află în toiul petrecerii, potrivit cifrelor JawBone.

Imediat după noi ca apetit pentru petreceri se situeaza ruşii. Ora medie de culcare a moscoviţilor este 3.43 iar în Sankt Petersburg "se dă stingerea" la 3.35, şi, per ansamblu, 95,4% dintre ruşi sunt trezi la miezul nopţii.

Ucrainenii nu se lasă nici ei! Ora medie de culcare în noaptea dintre ani este 3.26 şi 95,5% dintre ucraineni petrec la miezul nopţii.

În topul oraşelor care petrec până la ore remarcabil de mici se mai regăsesc Kievul (Ucraina), Buenos Aires (Argentina) şi Madrid (Spania) unde petrecăreţii stau trezi până la ora 3.00, următoarele poziţii în top fiind ocupate de Santiago, Barcelona, Varşovia, Mexico City şi Paris.

La polul opus, cei mai puţin petrecăreţi sunt americanii, care merg la culcare în jurul orei 12.55, 30% din populaţie dormind înainte de miezul nopţii şi australienii, care se culcă în jurul orei 12.53.