Români în Marea Britanie: O candidată UKIP acuză şi apoi se scuză

Epoch Times România
13.02.2013

Candidata UKIP (Partidul Independenţei din Marea Britanie) în circumscripţia Eastleigh, Diane James, şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile despre o înclinaţie naturală a imigranţilor români către infracţionalitate, relatează The Times în ediţia de miercuri.

James, care a intrat în partid din 2010, a cerut o oprire completă a imigraţiei la lansarea campaniei sale electorale, argumentând că există o problemă cu 'infracţionalitatea asociată cu românii' şi sugerând că zonele în care trăiesc mulţi imigranţi români au rate mari ale infracţionalităţii.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a catalogat aceste declaraţii drept 'extremiste' şi a avertizat că 'acest tip de retorică este periculos'.

'Imigraţia este 'elefantul din cameră' (expresie metaforică folosită în limba engleză pentru un adevăr evident, dar ignorat, n.red.) pe care celelalte partide vor să îl ignore, deoarece depind profund de imigraţia nerestricţionată', declarase anterior James, citată de The Guardian.

Întrebată ce a dorit să spună, candidata a explicat că a spus aceste lucruri 'deoarece în ultimii ani, imigranţii s-au stabilit în zone unde există un număr mare de votanţi laburişti'.

'Nu vorbim doar de presiunea imigraţiei asupra serviciilor, ci şi, trebuie să spun, de infracţionalitatea asociată cu românii. Una dintre problemele la Jocurile Olimpice de anul trecut a fost că Poliţia Metropolitană a fost nevoită să se confrunte cu bandele de hoţi de buzunare români', a adăugat James.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor