Româncă întoarsă din Italia, plasată în carantină. A lucrat cu o femeie suspectată de infectare cu coronavirus

Femeia din Buzău preluată de echipajul SMURD
Femeia din Buzău preluată de echipajul SMURD (Screenshot)

O femeie din Buzău, sosită duminică seara din Italia, a fost internată la spital după ce a anunţat autorităţile că există riscul să fie infectată cu coronavirusul Wuhan. Femeia a fost preluată de o ambulanţă SMURD, dotată cu o capsulă specială de izolare pentru astfel de cazuri, dezvăluie Buzoienii.ro.

Buzoianca se afla la muncă în Italia, unde îngrijea un bătrân, împreună cu o altă femeie. Se pare că în timp ce se afla în microbuz, către România, românca a fost sunată de colega sa pentru a-i spune că se simţea rău, avea febră şi simptome de gripă şi s-a internat în spital – lucru care a determinat-o pe româncă să contacteze autorităţile pentru a fi luate unele măsuri.

Până la sosirea ambulanţei SMURD, care a dus-o pe femeie la Spitalul Gârlaşi, Poliţia locală a instituit un perimetru protector.

Femeia se află acum în carantină.

De asemenea, anunţă Hotnews.ro, alte trei persoane care s-au aflat în acelaşi microbuz au fost plasate în carantină în Galaţi ca o măsură de precauţie.

Până în prezent, în Italia, au murit patru persoane din cauza virusului. Italia are în prezent peste 200 de cazuri cunoscute de infecţie, reprezentând cel mai mare focar din afara Asiei.

Cazurile din Italia au fost concentrate în regiunea nordică a ţării, cu marea majoritate în Lombardia. Singurele cazuri din sud au fost până acum un cuplu de chinezi din Roma, cu rezultate pozitive la teste la începutul acestei luni.

Coronavirusul Wuhan, numit după oraşul în care a fost depistat pentru prima dată, a generat temeri în privinţa declanşării unei adevărate pandemii, în condiţiile în care au fost confirmate îmbolnăviri cu acest virus în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite, Iran, Italia sau Vietnam. Mai multe oraşe chineze, precum Wuhan, rămân în carantină, iar China se confruntă cu o izolare internaţională.